De ce diferă numărul de anticorpi de la o persoană la alta

Dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre determinarea nivelului de anticorpi formați după vaccinare și a explicat de ce diferă numărul de anticorpi de la o persoană la alta.

Medicul a spus că momentan nu există un demers național de măsurare a acestora, dar cel mai probabil se va lua în calcul și acest lucru. În plus, deocamdată nu există o metodă de determinare standardizată, și a explicat de ce numărul de anticorpi diferă de la o persoană la alta, sau de ce numărul acestora este mai mic după rapel, decât după prima imunizare, în cazul aceleiași persoane.

Întrebat dacă se face un studiu al nivelului de anticorpi formați în urma vaccinării, Valeriu Gheorghiță a răspuns că nu există un astfel de demers la nivel național, dar că la un moment dat autoritățile vor lua în calcul un plan de evaluare a ratei de apariție a anticorpilor.

Noi nu avem acest demers la nivel național, însă sunt destul de multe centre medicale, care fac aceste studii de evaluare, însă cu siguranță la un moment dat vom lua în calcul acest plan de evaluare a ratei de apariție a anticorpilor.

În momentul de față, testele nu sunt standardizate. Avem persoane care au avut rezultate de mii ca nivel de anticorpi, și alte persoane care au zeci sau sute. Sunt metode diferite, nu există o standardizare a rezultatelor”, a delarat dr. Gheorghiță, potrivit Digi24.

Întrebat despre situația unui telspectator care spune că la același centru medical, titrul de anticorpi era mai mic după a doua doză, decât după prima, medicul a explicat ca este vorba despre „determinare prin metode diferite.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati