De ce este important să se curețe mucegaiul format pe acoperișul casei?

0
250

Mucegaiul, care se formează în mediile cu umiditate crescută,apare pe acoperișuri din cauza acumulării de apă.


Din cauza vremii ploioase și umede, mucegaiul poate pune stăpânire pe acoperiș și se poate extinde rapid pe suprafețe mai mari. Astfel, se favorizează menținerea condițiilor umede ale acoperișului și poate să înceapă procesul de putrezire a lemnului din structura de rezistență a sistemului de învelitoare.

Iată de ce este important ca acoperișul să fie păstrat mereu curat și fără depuneri de mucegai.

Mucegaiul se poate extinde rapid

Odată ce începe să se instaleze, mucegaiul poate să provoace daune la nivelul structurii acoperișului, degradând-o. De asemenea, acesta favorizează procesul de putrezire a lemnului și erodează țiglele. În cazul în care nu este eliminat, se poate răspândi pe toată suprafața acoperișului, atacând și mai mult structura sa. Într-un final, va fi nevoie de schimbarea acoperișului în întregime. De aceea, este recomandat ca în momentul în care se sesizează prezența unor astfel de aspecte, să se apeleze la ajutorul unui profesionist în repararea și întreținerea acoperișurilor.

Mucegaiul este persistent

La fel ca o ciupercă, mucegaiul poate fi destul de persistent. Cu cât acesta devine mai înrădăcinat în structura acoperișului, cu atât va fi mai dificil de controlat și de curățat. Este recomandat să se aplice un proces de curățare și întreținere a acoperișului de către profesioniști, pentru a evita agravarea situației.

Mucegaiul poate atragă rozătoarele

Mucegaiul de pe acoperiș oferă un habitat primitor pentru rozătoare, cum ar fi șobolanii și veverițele. Aceste animalenedorite se pot cățăra pe burlane. În cazul în care acoperișul găzduiește mult mucegai, este umed și moale, rozătoarele vor fi atrase de acest mediu și vor mesteca materialele, provocând daune grave și costisitoare. Pot chiar să-și formeze mici cuiburi, situație care este foarte dificil de eliminat ulterior.

Mucegaiul format pe acoperiș este inestetic

Acumulările de mucegai pe acoperiș pot oferi o priveliște extrem de neplăcută. Mai ales în situația în care proprietarul își dorește să vândă locuința, mucegaiul poate fi o piedică enormă. Nimeni nu-și va dori ca după achiziția casei să înceapă demersurile de recondiționare a acoperișului, așa că, cel mai probabil, potențialii cumpărători se vor orienta către alte variante.

Așadar, mucegaiul de pe acoperiș se dezvoltă în condiții umbroase și umede. Fie că este vorba de un montaj necorespunzător al acoperișului, fie de sistemul pluvial, care nu mai funcționează eficient în eliminarea apei, este necesar să se ia măsuri pentru a ameliora această situație. Cei care pot fi de ajutor sunt experții în întreținere și reparații acoperișuri din București, pentru că au pregătirea necesară și folosesc echipamente eficiente pentru a rezolva cât mai rapid situația.

Lucrările de întreținere a acoperișului, făcute de profesioniști,sunt necesare în evitarea formării de mucegai, din cauza căruia structura de bază a acoperișului poate suferi multe daune, uneori chiar ireparabile. Pentru a evita înlocuirea acoperișului, lucru care poate să fie foarte costisitor, trebuie să se efectueze lucrări de întreținere periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.