Sectorul 3: De luni, 9 octombrie, se primesc online actele pentru programul „Rabla local”

Începând de luni, 9 octombrie, persoanele fizice din Sectorul 3 care s-au înscris în prealabil pe site-ul Administrației Fondului de Mediu (AFM) pentru programul „Rabla local” se pot adresa exclusiv online Primăriei Sectorului 3, accesând site-ul www.primarie3.ro, secțiunea „Rabla local”.

Primăria Sectorului 3 îi informează pe cetățeni că doar după semnarea contractului de finanțare, persoana fizică va putea casa și radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat, benefiicind astfel de stimulentul pentru casare de 3000 de lei.

Beneficiarul stimulentului se angajează conform ghidului de finanțare că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de trei ani de la primirea acestuia.

Precizăm că depunerea dosarelor/completarea acestora se va face online, cu respectarea următorilor pași:

PASUL 1

Cererea și documentele aferente vor fi încărcate pe site-ul www.primarie3.ro, la secțiunea „Rabla local”.

Cum trebuie să arate actele

 • Documentele transmise electronic se acceptă numai în format pdf, lizibil.

Ce acte trebuie să depui

 • Cerere de participare la „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”; 
 • Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
 • Actul de identitate al solicitantului, în copie conformă cu originalul;
 • Cartea de identitate a vehiculului, în copie conformă cu originalul;
 • Certificatul de înmatriculare, în copie conformă cu originalul;
 • Certificat de atestare fiscală din care să rezulte că nu este înregistrat cu obligaţii restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat, emis de ANAF Sector 3 al Municipiului București;
 • Certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că nu este înregistrat cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local;
 • Împuternicire în original sau copie legalizată, dacă este cazul;
 • Actul de identitate al împuternicitului, în copie conformă cu originalul, dacă este cazul;
 • Extras de cont.

PASUL 2

După ce reprezentanții Primăriei Sectorului 3 aprobă dosarul, veți fi contactat de către  aceștia pentru a vă prezenta în termen de cinci zile lucrătoare la sediul din șos. Mihai Bravu nr. 428, pentru a încheia contractul de finanțare cu instituția.

Important!

Fără contract de finanțare semnat, nu puteți merge către un centru autorizat de casare.

PASUL 3

După semnarea contractului de finanțare cu Primăria Sectorului 3, veți transmite în termen de maximum 30 de zile o serie de documente pe site-ul Primăriei, la secțiunea „Rabla Local – Depunere documente casare”:

 • adeverința de dezmembrare de la un colector autorizat, având mențiunea că autovehiculul conține componentele esențiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație;
 • certificatul de radiere din circulație;
 • dovada scoaterii din evidenţa fiscală. 

PASUL 4

Stimulentul de casare de 3.000 de lei va fi virat în cont în termen de 30 zile de la depunerea adeverinței de dezmembrare, a certificatului de radiere şi a dovezii scoaterii din evidenţa fiscală.

Informații privind condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească proprietarii, respectiv mașinile pot fi consultate pe site-ul www.primarie3.ro, secțiunea „Rabla local”.

Stimulentul acordat beneficiarului pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3.000 de lei, din care 600 de lei sunt din fonduri proprii ale Primăriei Sectorului 3 și 2.400 de lei din finanțarea alocată de AFM.

Informații suplimentare pot fi obținute la sediul Primăriei Sectorului 3 din șos. Mihai Bravu nr. 428.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati