Decizia privind cererile de intrare în faliment a Euroins, amânată de Tribunalul București

Tribunalul București a amânat cu două săptămâni decizia privind cererile de intrare în faliment a companiei Euroins, următorul termen fiind pe 9 iunie, informează Libertatea, citată de economedia.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în data de 17 martie ridicarea licenței companiei și a cerut în instanță deschiderea procedurii de faliment, după ce a descoperit că lipsesc 2,19 miliarde de lei pentru asigurarea capitalului de solvabilitate.

Euroins a cerit sesizarea Curții Europene de Justiție (CJUE), în vreme ce ASF susține că e o nouă încercare de tergiversare Euroins a cerut și sesizarea CCR, susținând că i se încalcă dreptul la apărare. ASF a susținut, din nou, că este o încercare de tergiversare, iar avocații săi spun că textele sunt constituționale.

Pe de altă parte, în urmă cu două zile Fondul de Garantare a Asiguraților a a anunțat că a primit peste 60 de mii de dosare neachitate de Euroins, iar printre creditori se află Nuclearelectrica, Consiliul Concurenței, mai multe spitale, bănci și alte firme de asigurări.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati