Decizie de ULTIMA ORA: Moţiunea de cenzură se va dezbate şi se va vota în Parlament joi, 10 octombrie

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis miercuri, într-o şedinţă de urgenţă, a doua în aceeaşi zi, ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută şi votată joi, 10 octombrie, după ce plenul Parlamentului în care moţiunea de cenzură trebuia citită a fost suspendat.

Liderul Pro România, deputatul Victor Ponta, care a făcut anunţul, a precizat că, din 11 octombrie, Guvernul Dăncilă devine interimar, pentru că se împlinesc 45 de zile de la plecarea ALDE din alianţa de guvernare.

„E bine dezbatem moţiunea, e bine o şi adoptăm, pentru vineri, pe 11 se împlinesc 45 de zile de când Guvernul şi-a schimbat structura politică, prin plecarea ALDE, şi practic tot guvernul devine interimar. Faptul doamna Dăncilă n-a venit la vot, în aceste 45 de zile, este ceva ce eu nu pot sa înţeleg, ca fost prim-ministru”, a declarat Ponta la finalul reuniunii Birourilor permanente.

El a adăugat că, dacă moţiunea trece joi, atunci criza se încheie”, iar preşedintele Klaus Iohannis trebuie cheme partidelela consultări şi găsească cât mai repedeo formulă care treacă prin Parlament.

Eu cred , după votul de azi, întrebareanu mai e dacă trece moţiunea. Trece sigur. Da, se resetează tot jocul. Cred Mircea Diaconul va fi în turul doi din partea tuturor partidelor de stânga”, a adăugat Ponta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati