Decizie de ULTIMĂ ORĂ / Prefectul Capitalei: Restaurantele, deschise până la ora 21.00 – se menține restricția de circulație după ora 22.00

2
1003
Prefectura Bucuresti

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat deciziile luate de autorități după ședința Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, care s-a reunit la ora 11.00, după ce incidența s-a aflat sub 3 la mie, a treia zi consecutiv.

  • Potrivit acestuia, restaurantele și sălile de spectacol vor fi deschise până la ora 21.00.

„Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine. Toți operatorii economici, inclusiv sălie de spectacol și restaurantele, vor avea programul până la ora 21.00 și se menține, desigur, restricția de circulație în afara locuințelor după ora 22.00”, a declarat Alin Stoica, conform antena3.ro

Întrebat de ce în legea stării de alertă scrie că restaurantele pot rămâne deschise până la ora 22.00, dar s-a luat decizia ca acum acestea să funcționeze doar până la ora 21.00, prefectul a răspuns:

„Pentru că trebuie să corelăm o dată măsura prin care s-a stabilit programul tuturor agenților economici, atât în comerț, cât și în prestări servicii – rămăsese o măsură anterioară cu programul restaurantelor. De asemenea, trebuie corelată cu permisiunea deplasării oamenilor în afara locuinței până la ora 22.00. Aceste două lucruri care au venit după reglementarea restaurantelor sunt de aplicabilitate. Evident, trebuie corelate lucrurile acestea și atunci decizia este de a permite sălilor de spectacole și restaurantele să funcționeze până la ora 21.00”, a precizat prefectul.

În privința menținerii restricției de circulație după ora 22.00. Alin Stoica a spus că aceasta se impune în continuare deoarece rata de infectare este încă mare:

„Încă suntem pe o incidență destul de mare, adică evident că venim de la o incidență de 7 și ni se pare 2,62 o incidență mică, dar suntem încă în scenariul galben. Asta înseamnă că există pericolul ca lucrurile să se poată întoarce și nu vrem să se întâmple lucrul acesta. Vrem ca lucrurile să evolueze spre bine și să ajungem la o rată de infectare cât mai mică”, a mai spus Alin Stoica, citat de Antena3

Potrivit acestuia, următorul prag stabilit de experții epidemiologi este de 1,5 la mie și atunci vor fi relaxate alte măsuri.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.