Decizie definitivă a Curții de Apel: Un bloc construit pe un spațiu verde din Capitală va fi demolat

0
244

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi demolarea unui bloc construit ilegal pe un spaţiu verde în Capitală, în urma admiterii unei acţiuni introduse de o asociaţie de proprietari din Şoseaua Giurgiului – Sectorul 4 şi Fundaţia Eco Civica. Decizia instanței este una definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a respins astfel recursul declarat de compania care a construit imobilul respectiv, fiind menţinută decizia de demolare luată în iulie 2019 de Tribunalul Bucureşti.

„Asociațiile de locatari din Sos Giurgiului 164, București împreună cu Fundația Eco-Civica au obținut o mare victorie in instanță. Curtea de Apel București s-a pronunțat astăzi in sensul demolării celui de-al doilea bloc din condominiul amintit. Blocul începuse a fi construit pe spațiul verde al condominiului„, a anunțat Fundația Eco Civica pe pagina de Facebook.

„Obligă pârâtul SC Codrea Company Imob SRL să aducă terenul situat în Şos. Giurgiului nr. 164, sector 4, Bucureşti, pentru care a fost emisă autorizaţia de construire nr. 20-G/11.02.2016, la starea anterioară demarării lucrărilor de construcţie. (…) Obligă pe fiecare dintre pârâţii Codrea Company Imob SRL, Primăria Sectorului 5 Bucureşti şi Primarul Sectorului 5 Bucureşti la plata către reclamanta Asociaţia de Proprietari a Blocului 5 a sumei de câte 999 lei cu titlu de cheltuieli de judecată din suma totală de 2.997 lei reprezentând taxă de timbru şi onorariu avocat aferente primului ciclu procesual. Lămureşte dispozitivul sentinţei civile nr. 2.984/19.04.2019 în sensul că adresa imobilului-teren cu privire la care s-a dispus aducerea la starea anterioară demarării lucrărilor de construcţie este Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 4, Bucureşti (fosta Şos. Giurgiului nr. 164, Sector 5), teren care, în cuprinsul Autorizaţiei de construire nr. 20-G din 11.02.2016, figurează cu adresa str. Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 5, Bucureşti”, se arăta în decizia tribunalului, rămasă definitivă prin hotărârea Curţii de Apel Bucureşti.

Aproximativ un hectar de spaţiu verde aflat între blocurile de pe Şoseaua Giurgiului nr. 164 a fost retrocedat în anul 2001 de către Prefectura Municipiului Bucureşti, iar noul proprietar a împărţit terenul în mai multe loturi, pe care le-a vândut unor investitori imobiliari. Aceştia au început să construiască blocuri noi pe spaţiul verde situat între blocurile vechi.

Locuitorii din blocurile vechi au dat însă în judecată compania care ridica blocurile noi, reclamând faptul că imobilele noi erau construite pe spaţiu verde şi prea aproape de locuinţele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.