Decizie fără precedent a CNCD: MAI – sancţionat pentru discriminarea cultelor creştine de Sărbătorile Pascale

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 30 septembrie a decis sancţionarea Ministerului Afacerilor Interne pentru lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creştine recunoscute de lege, situaţie care reprezintă faptă de discriminare, conform art. 2 alin. (1) şi art. 2 alin. (4) din O.G. 137/2000, republicată.

“S-a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional faţă de Ministerul Afacerilor Interne. Colegiul director recomandă Ministerului Afacerilor Interne ca, în viitor, să respecte obligaţia de echidistanţă faţă de toate cultele recunoscute din România şi să stabilească reguli nediscriminatorii în exercitarea dreptului la libertatea conştiinţei”, a precizat CNCD într-un comunicat de presă.

De asemenea, CNCD a decis sancţionarea unui cadru didactic pentru utilizarea termenului de „ţigancă păgână” faţă de o elevă, şi sancţionarea elevei cu nota 3 pentru refuzul de a intra într-o biserică, situaţie care reprezintă faptă de discriminare multiplă şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1), art 2 alin (5), art 2 alin (6) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

“S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 2.000 lei faţă de cadrul didactic”, a precizat CNDC.

Şi Andrei Caramitru a fost sancţionat de CNCD pentru un mesaj publicat pe pagina de socializare: „Eu de azi mă dezic oficial de Organizaţia BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizaţie criminală, retrogadă, retardată, coruptă. Şi ortodoxia ca rit creştin a devenit un coşmar rusofon criminal. Care ne ţine în afara civilizaţiei. Şi nu are NICI o legătură cu Biblia şi cu credinţa. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. Aşa că de azi oameni buni – EU NU O SÄ‚ MAI CALC NICIODATÄ‚ ÎN VREO BISERICĂ ORTODOXĂ. Oricine îşi face nuntă, botez etc. acolo – eu nu o să vin. Şi nu voi mai interacţiona vreodată cu vreun angajat al acestei organizaţii. Punct.”

CNCD a apreciat că aceasta reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată şi s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 5.000 lei domnului Andrei Caramitru.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati