Delegație a oamanilor de afaceri din Turcia, în vizită la Camera de Comerț București

Joi, 8 septembrie, la sediul Camerei de Comerţ și Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc o întâlnire a președintelui Camerei bucureștene, Iuliu Stocklosa, cu o delegație economică din Turcia, condusă de Abdurrahman Rüzgar, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri și Industriașilor Independenți Turci (MUSIAD) din provincia Manisa.

  • Din delegaţia turcă au făcut parte reprezentanţii unor firme ce activează în industria metalurgică (producție de plăci din oțel), industria alimentară (producție de dulciuri) și reciclarea deșeurilor, precum și oameni de afaceri turci care activează deja în România în media și în domeniul sportiv.

În deschiderea evenimentului, președintele CCIB, Iuliu Stocklosa, a făcut o prezentare succintă a economiei Capitalei, în structură şi dinamică, și a vorbit despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, punctând orientarea către dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu țările din afara spațiului comunitar.

Președintele CCIB a subliniat faptul că dezvoltarea relațiilor de cooperare cu Republica Turcia constituie o componentă importantă în strategia Camerei bucureștene, o dovadă în acest sens fiind cele şapte acorduri de cooperare încheiate cu organizații similare din această țară, la care se adaugă acordul semnat cu Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD).

La rândul său, Abdurrahman Rüzgar a punctat interesul membrilor Asociației pe care o conduce pentru piața țării noastre, atât în ceea ce privește investițiile, cât și activitatea de import-export.

Cu acest prilej, președintele MUSIAD a făcut o prezentare amplă a regiunii Manisa, cu accent pe potenţialul economic al acesteia și a apreciat că există oportunităţi importante de cooperare pentru companiile din ambele țări îndeosebi în domeniile industrial și agricol.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati