Departamentul pentru Situații de Urgență acuză un post TV că a răspândit o informație falsă

Departamentul pentru Situații de Urgență acuză postul România TV că a răspândit o informație falsă, potrivit căreia Raed Arafat ar pregăit un scenariu de blackout în toată ţara. ”Şeful DSU vrea să vadă cum ar reacţiona spitalele şi populaţia dacă România ar rămâne fără curent electric timp de patru zile”, a scris România TV, știre despre care DSU susține că este informație falsă, scrie G4Media.ro.

”Ca urmare a unor informații false diseminate opiniei publice de către site-ul România Tv, conform cărora, instituția noastră ar pregăti un scenariu care vizează o pană de curent simulată pentru a vedea “cum ar reacţiona spitalele şi populaţia dacă România ar rămâne fără curent electric timp de patru zile”, precizăm că ne delimităm ferm de aceste informații date “pe surse” care pot crea panică în rândul populației. Asigurăm întreaga opinie publică că informațiile prezentate de site-ul televiziunii amintit anterior se înscriu în spectrul informațiilor false, de tip FAKE NEWS. Vă rugăm să vă informați din surse oficiale!”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

Ce a scris România TV pe site: ”Blackout în România. Scenariu sumbru pregătit de Raed Arafat: pană de curent simulată în toată ţara timp de patru zile. Ce se întâmplă cu spitalele

Potrivit unor surse medicale citate de România Tv, Raed Arafat pregăteşte un scenariu de blackout în toată ţara. Şeful DSU vrea să vadă cum ar reacţiona spitalele şi populaţia dacă România ar rămâne fără curent electric timp de patru zile.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati