Departamentul pentru Situații de Urgență, platformă de pregătire în contextul existenței confirmării noului Coronavirus

Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” ( fiipregatit.ro), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării.

”În ultimii ani suntem martorii unei intensificări ale situațiilor de urgență de tot felul, atât pe plan internațional cât și pe plan local. În astfel de situații limită câteva secunde pot schimba totul, iar reacția rapidă și educată a celor afectați este esențială pentru supraviețuire”, precizează Departamentul pentru Situații de Urgență.

„Fii pregătit” are scopul de a ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru. Eforturile DSU din ultimii ani vin în adresarea obiectivelor tematice stabilite în planul de acțiune privind eficientizarea sistemului național de răspuns în situații de urgență și au o componentă integrată de digitalizare care facilitează informarea publică.

Ghidurile updatate pe noul Coronavirus le găsiți aici: https://fiipregatit.ro/ghiduri/

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati