depreHUB, primul hub antidepresie din România, împlinește un an de activitate și lansează campania de strângere de fonduri #15ksmiles CHALLENGE

depreHUB, primul hub antidepresie din România, împlinește un an de activitate și suport emoțional pe 10 octombrie. Aniversarea care va avea loc chiar de Ziua Mondială a Sănătății Mintale, va fi marcată prin lansarea campaniei #15ksmiles CHALLENGE, în vederea strângerii sumei de 15.000 de euro pentru a asigura continuarea serviciilor din helpline. 

#15ksmiles CHALLENGE, pentru ca oamenii cu depresie să fie ascultați și susținuți!

22 de zile. 15.000 kilometri.  450.000 de minute de suport psiho-emoțional.

Primul an de activitate, 15.000 de apeluri

În primul an de activitate, consilierii depreHUB au preluat prin intermediul helpline-ului peste 15.000 de apeluri de la românii aflați în țară și în diaspora. Slub sloganul „Tu alergi, ei își recapătă zâmbetul”, campania #15ksmiles CHALLENGE își propune ca alte 15.000 de persoane să poată primi în continuare suport psiho-emoțional gratuit pentru atacuri de panică, anxietate și depresie, prin intermediul helpline-ului depreHUB 0374.456.420, accesibil 24/7.

Campania se va desfășura în perioada 10 – 31 octombrie, prin intermediul platformei Running Heroes*. Fondurile strânse vor fi utilizate de asociație pentru susținerea activității helpline-ului:

Astăzi, mai mult ca oricând, în contextul pandemiei, tot mai multe persoane devin vulnerabile emoțional și au nevoie de suport psiho – emoțional imediat. Serviciile de helpline sunt importante pentru ei întrucât le oferă siguranța că, indiferent de zi și oră, la capătul celălalt al firului există un specialist gata să le asculte suferința și îngrijorarea, să îi valideze și încurajeze, să îi ghideze în gestionarea crizelor emoționale și în luare deciziilor corecte pentru intervenție specializată. Prin acest helpline, și nu numai, depreHUB și-a atins obiectivul – asigurarea unei comunități cu specialiști multidisciplinari și servicii complete de suport, evaluare și intervenție psihologică.  Dacă în primul an proiectul a fost implementat și susținut preponderent din surse proprii, începutul celui de-al doilea an invită la un suport colectiv prin campania #15ksmiles CHALLENGE. Totodată, campania ne aduce aminte că tratamentul de imunitate emoțională este sportul și că, prin mișcare, putem face lucruri frumoase și benefice, atât pentru sănătatea noastră, cât și a celor din jur. Dacă în restul anului alergăm zi de zi pentru confortul nostru emoțional, financiar, profesional, până pe 31 octombrie putem alerga și pentru a readuce zâmbetele pe chipul oamenilor greu încercați de viață”, a declarat Psiholog Yolanda Crețescu, fondatoarea proiectului depreHUB și președintele Asociației Happy Minds.

15.000 km în 22 de zile #15ksmiles

22 de zile vor avea la dispoziție participanții pentru a parcurge, în alergare sau mers, o distanță de 15.000 km și pentru a-și îndemna prietenii să doneze câte 1 euro pentru fiecare kilometru parcurs, folosind hashtag-ul #15ksmiles pe rețelele de socializare.

Donațiile se pot face online, prin intermediul paginii https://deprehub.ro/doneaza/. Și companiile pot sprijini depreHUB direcționând, fără niciun cost suplimentar, o parte din impozitul pe profit datorat statului.

Cum te înscrii la #15ksmiles CHALLENGE

Pentru a se înscrie în competiție, participanții trebuie să parcurgă următorii pași:

  • Să deschidă un cont pe platforma runningheroes.com și să se înscrie la #15ksmiles CHALLENGE;
  • Să sincronizeze contul cu una dintre aplicațiile de monitorizare pași și alergare din lista furnizată de Running Heroes;
  • Să deschidă aplicația de monitorizare înainte de alergare pentru contorizarea kilometrilor parcurși în contul campaniei #15ksmiles CHALLENGE.

Cei mai conștiincioși participanți vor fi răsplătiți cu premii din partea partenerilor campaniei: Sneaker Industry și  Centrul de recuperare medicală “Terapie pentru Mișcare”.

Regulamentul complet al campaniei poate fi accesat la: deprehub.ro/15ksmiles-challenge/

Prin programele dezvoltate, depreHUB urmărește alinierea României la cea de-a treia direcție strategică a European Programme of Work 2019/2023 – “Ensuring healthy lives and well-being for all at all ages”.

Astfel, la un an de la lansarea depreHUB:

  • Peste 15.000 de apeluri au fost preluate de consilierii depreHUB prin intermediul helpline-ului;
  • Peste 5.000 de persoane au intrat în comunitatea depreHUB și au făcut evaluările gratuite pentru depresie sau anxietate;
  • Peste 200 de ședinte de psihoterapie gratuită au fost susținute de psihologii depreHUB pentru cazurile sociale;
  • Peste 90 de voluntari, psihologi și studenți la Psihologie, au fost formați de specialiștii depreHUB pentru a oferi suport și redirecționare pin helpline.

În contextul în care anul acesta depresia a devenit a doua cauza a mortalității în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani  (OMS), depreHUB și-a propus pentru anul 2021 dezvoltarea unui program de prevenție și intervenție dedicat adolescenților.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati