Deputat AUR, Daniel Gheba: „Volumul total al schimburilor comerciale româno-peruane a fost de 21,98 milioane USD”

1
210
În calitate de Președinte al Grupului Parlamentar de Prietenie cu Republica Peru, deputatul Daniel Gheba a avut o întrevedere cu reprezentanții din Republica Peru.

„Am discutat despre relațiile bilaterale dintre cele două țări, colaborarea comercială, economică, politică și culturală.
Un punct de interes major pentru cele două țări, este dezvoltarea rutelor maritime între Constanța și Chancay Megaport, care va fi unul dintre principalele puncte de legături comerciale între America de Sud și Asia.

Un alt aspect pe care l-am discutat a fost legat de decalajul mare dintre importurile și exporturile dintre cele 2 țări.
Conform unui raport, la 31 decembrie 2022, volumul total al schimburilor comerciale româno-peruane a fost de 21,98 milioane USD (+2,09%), din care exporturi, 4,44 milioane USD (-32,84%) și importuri, 17,54 milioane USD (+17,57%). La 30 iunie 2023, volumul total a fost de 3,9 milioane USD (-72,9%), din care exporturi 2,59 milioane USD (+13,02%) și importuri 1,31 milioane USD (-89,168%).
Concluzia: importăm mult și exportăm puțin.
Putem importa materie primă și să aducem plus valoare prin prelucrarea lor.
Republica Peru este o țară cu datorii externe de doar 33% și o inflație de 4 %, deci e o țară bună pentru investiții.
Trebuie să asigurăm relații externe sănătoase în vederea împlinirii intereselor naționale și totodată ne asigurăm partenerii externi de implicarea noastră pentru o bună colaborare.”, scrie deputatul pe facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.