Deputat AUR: „Executivul oprește de la finanțare obiective de investiție de interes public și social”

0
184

Deputatul AUR, Lilian Scripnic consideră că măsurile economice pe care le-a luat Guvernul României în ultima perioadă au declanșat haosul, ideea de nesupunere civilă, dar mai ales o stare de nesiguranță pentru ziua de mâine. Poate cea mai mare îngrijorare în acest moment este faptul că nu s-a clarificat dacă sunt sau nu bani la buget pentru creșterea pensiilor, mai punctează acesta. 

„Nu mai departe de ședința Coaliției de acum câteva zile, ministrul de Finanțe nu știa dacă să semneze sau nu Legea pensiilor! În acest context tragic, a venit bomba amorsată de Guvern prin care Programul Național de Construcții de Interes Public și Social a fost întrerupt de către Compania Națională de Investiții!

În plină desfășurare a unor contracte de zeci și sute de milioane de euro firmele de construcții contractante au primit o adresă de la CNI prin care li se cere sistarea lucrărilor pe motiv că nu mai sunt bani! De fapt, CNI nu a mai plătit nimic din luna mai a anului curent, abia în 3 noiembrie trimițând adrese pentru sistarea lucrărilor, promițând că până la sfârșitul anului vor achita datoriile restante.

Așadar, Executivul oprește de la finanțare obiective de investiție de interes public și social, în timp ce se fac promisiuni către unele multinaționale precum OMV, Coca-Cola sau combinatul Liberty, prin care donează acestora miliarde de lei pentru investiții. Guvernul nu are bani de pensii, de proiecte de interes public însă nu ezită să promită ajutoare de sute de milioane de euro pentru „firmele de casă”.

Aceste promisiuni nu amenință oare siguranța națională? E momentul să golim visteria țării complet cu amenințarea spectrului falimentului?
Este nedrept și inacceptabil ca unii să primească ajutor de stat mascat în timp ce antreprenorii români sunt copleșiți de reforme aberante și controale de la ANAF care se termină cu o ploaie de amenzi.
Bine ar fi fost ca Guvernul să ofere aceste ajutoare de stat contra acțiuni, așa cum se face peste tot în lume.

Preluarea de acțiuni în procent corect față de investiția făcută ar fi fost o modalitate prin care Statul ar fi putut beneficia legal de sume deosebite care contează la starea de faliment în care se află țara acum.

Nu mai dați ajutoare de stat mascate pentru că vă bateți joc de economia țării și de poporul acesta. Orice așa-zis ajutor de stat mascat prin pompoasa definitie „ajutor pentru investiții” oferiți-l doar în baza acțiunilor societății.

Așa e cinstit și legal! Așa respectați mediul de afaceri românesc! Așa ajutăm România să nu intre definitiv în faliment.”, spune deputatul AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.