Deputaţii au ţinut un moment de reculegere pentru victimele cutremurului care a avut în Turcia şi Siria

Deputaţii au ţinut, luni, în plen, un moment de reculegere pentru victimele cutremurului care a avut în Turcia şi Siria.

„Vreau să transmit un mesaj de solidaritate cu poporul turc şi sirian. Suntem profund îndureraţi de tragedia prin care trece Turcia şi Siria din cauza devastatorului cutremur produs astăzi, 6 februarie. Sincere condoleanţe familiilor, dorim însănătoşire grabnică celor răniţi şi gânduri bune celor afectaţi de cutremur. Totodată, ne exprimăm solidaritatea cu poporul turc şi cel sirian ce trec prin grele încercări. Vă rog să păstrăm un moment de reculegere pentru memoria cetăţenilor turci şi sirieni”, a spus deputatul grupului minorităţilor naţionale Iusein Ibram.

Cutremurul cu magnitudinea 7,8, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), a lovit centrul Turciei şi nord-vestul Siriei la ora locală 4.17 (1.17 GMT). Seismul a avut epicentrul în apropierea oraşului turc Gaziantep, nu departe de graniţa cu Siria.

Un alt seism, cu magnitudinea 6,7, a avut loc în aceeaşi regiune, aproximativ zece minute mai târziu, la ora 4,28 (1:28 GMT), la o adâncime de circa 9 kilometri, a indicat USGS. AGERPRES

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati