Deputatul USR Iulian Bulai cere demiterea directorului interimar al Teatrului Național București

Deputatul USR Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, îi cere ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, demiterea directorului interimar al Teatrului Național București. USR anunță că solicitarea vine în contextul în care există tot mai multe dovezi că reputata instituție de cultură este implicată de actuala conducere interimară în propagandă pro-rusă.

„Teatrul Național nu face politică, dar n-are nicio problemă cu propaganda. Cam 500 de spectatori ai Teatrului Național București au găsit azi, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicație naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană, pe numele ei «Certitudinea». Care să «acompanieze» monologul lui Dan Puric, prezentat de Ziua Mondială a Teatrului. La intrarea în sală erau împărțite alte exemplare din aceeași fițuică extremistă. Aștept de la administrația Teatrului Național explicații privind distribuția acelei publicații de propagandă într-o instituție publică, sub ochii angajaților TNB, ai directorului interimar și ai unui membru al Consiliului Artistic. Aștept de la ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, să-l demită pe directorul interimar al TNB. Cu aceeași viteză cu care a confirmat că la TNB nu se face politică, doar artă”, declară deputatul USR Iulian Bulai.

Deputatul USR i-a mai solicitat ministrului Culturii clarificări în urmă cu câteva zile, după ce conducerea interimară a TNB i-a interzis actorului Mihai Călin gesturi de solidaritate cu Ucraina și a refuzat derularea unei campanii umanitare mai ample, fiind însă de acord cu găzduirea spectacolului lui Dan Puric, cunoscut drept un susținător al Rusiei lui Vladimir Putin și al ideii că România ar trebui să se apropie de Rusia, nu de Occident.

„Domnule ministru, lumea chiar așteaptă o poziție aici. E contraproductiv ca același guvern să susțină simultan eliminarea propagandei lui Putin în media (acțiune corectă), dar să plătească propaganda pro-Putin prin propriile instituții”, i-a transmis, acum câteva zile, deputatul Iulian Bulai ministrului Culturii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati