Deșeuri periculoase din spitale, abandonate pe câmp, lângă București. O persoană a fost reținută

Un bărbat reținut în urma unor percheziții făcute într-un dosar penal privind nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor periculoase. Un bărbat a fost reținut, anunță IPJ Ilfov. S-a întâmplat după ce, în 12 mai, în plină pandemie de coronavirus, deșeuri de la spitale au fost abandonate pe câmp.

Polițiștii Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase Ilfov împreună cu Garda de Mediu au făcut 13 percheziții la domiciliile mai multor persoane fizice și juridice, bănuite de nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor medicale periculoase, scrie Digi24.

Perchezițiile au avut loc în județele Ilfov și Dolj și în București.

Polițiștii ilfoveni au fost sesizați în 14 mai cu privire la o mare cantitate de deșeuri medicale periculoase, colectate de la mai multe spitale din București și abandonate pe un câmp din localitatea Dobroiești, județul Ilfov.

În urma perchezițiilor, au fost audiate 16 persoane.

De asemenea, a fost indisponibilizată o autoutilitară, au fost ridicate documente care atestă trasabilitatea deșeurilor medicale periculoase și a fost închisă temporar activitatea unei societăți comerciale din județul Dolj, aplicându-i-se totodată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă.

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati