Deţinutul care a evadat din penitenciarul Jilava a fost prins la Iaşi

Penitenciarul Bucureşti-Jilava anunţă vineri că a fost prins deţinutul care nu s-a întors din permisiunea ieşirii din penitenciar la ora stabilită. El fost găsit pe raza municipiului Iaşi, de către un echipaj al Poliţiei Transporturi Feroviare. Deţinutul va fi reîncarcerat în sistemul penitenciar.

Deţinutul PANCIŞ (fost ROTARU) GABRIEL ALEXANDRU, în vârstă de 31 de ani, condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru infracţiunea de tâlhărie calificată a fost capturat în cursul zilei de azi, 23.12.2022, pe raza municipiului Iaşi, de către un echipaj al Poliţiei Transporturi Feroviare.

Acesta va fi reîncarcerat în sistemul penitenciar. În legătură cu fapta săvârşită, administraţia Penitenciarului Bucureşti- Jilava a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, fiind totodată sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti.

De asemenea, în ceea ce priveşte persoana condamnată, se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale.

”Neprezentarea din permisiunea ieşirii din penitenciar la ora stabilită este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Conducerea Penitenciarului Bucureşti-Jilava mulţumeşte pentru sprijin tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Metrorex S.A., reprezentanţilor mass-media, precum şi cetăţenilor care au oferit informaţii ce au condus la capturarea deţinutului”, transmite inspector principal de poliţie penitenciară Elena Cristina CÎRLAN Purtător de cuvânt al Penitenciarului Bucureşti-Jilava.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati