Dezbatere publică cu privire la măsurile urbanistice pentru zona ultracentrală (Z1) şi zona centrală (Z2) aferente Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 va organiza în data de 24 septembrie, la ora 16.00, o dezbatere publică referitoare la „Proiectul de hotărâre privind aprobarea măsurilor urbanistice pentru zona ultracentrală (Z1) şi zona centrală (Z2) aferente Sectorului 3 al Municipiului Bucureşti”.

Persoanele interesate se pot înscrie la cuvânt în cadrul dezbaterii până cel târziu în data de 24.09.2024, ora 14.00, prin transmiterea unei cereri la adresa consiliu@primarie3.ro. Cererea va cuprinde solicitarea de a lua cuvântul, precum şi datele de contact. De asemenea, se pot transmite propuneri, sugestii sau opinii la aceeaşi adresă de e-mail.

Fiecărui participant îi vor fi alocate maximum trei minute pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre supus dezbaterii, conform procedurii de participare a cetăţenilor la procesul deliberativ al Consiliului Local Sector 3, prevăzută în Capitolul IV din Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Local al Sectorului 3, aprobat prin Hotărârea nr. 340/10.11.2020, cu modificările şi completările ulterioare.

În cadrul dezbaterii nu se vor lua în considerare propunerile, sugestiile şi opiniile care nu au tangenţă cu subiectul aflat în discuţie.

Prin această dezbatere, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 îşi doresc în continuare ca parteneri de discuţie organizaţiile, instituţiile publice şi persoanele interesate pentru finalizarea proiectului de hotărâre, astfel încât acesta să cuprindă cele mai juste şi coerente propuneri.

Propunerile, sugestiile şi opiniile participanţilor la dezbatere se consemnează în minuta dezbaterii, se înregistrează video şi se transmit împreună cu recomandările scrise, compartimentului de specialitate.

În urma analizării propunerilor formulate, iniţiatorul va proceda astfel:

a) va modifica în mod corespunzător proiectul de hotărâre, în situaţia însuşirii acestora;

b) va răspunde motivat opiniilor, în cazul neînsuşirii lor;

Propunerile care vor sta la baza proiectului de hotărâre elaborat în forma finală va fi supus aprobării Consiliului Local Sector 3, conform prevederilor legale.

Consiliul Local are competenţa exclusivă de adoptare a hotărârilor, punctele de vedere exprimate în cadrul dezbaterilor publice având valoare de recomandare.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea măsurilor urbanistice pentru zona ultracentrală (Z1) şi zona centrală (Z2) aferente Sectorului 3 al Municipiului Bucureşti poate fi consultat pe site-ul instituţiei, www.primarie3.ro, la secţiunea „Consiliul Local – Proiecte de hotărâri supuse dezbaterii publice”. Acesta a fost afişat în data de 28.06.2024, termenul de transmitere a propunerilor, sugestiilor sau opiniilor fiind 10.07.2024. În această perioadă nu a fost înregistrată nicio propunere, sugestie sau opinie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati