Dezbatere USR cu liderii de asociații de proprietari din Bucureşti: Facturile la căldură nu trebuie să fie încărcate pe nedrept

1
403

Parlamentarii USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui au organizat o dezbatere la Parlament cu liderii de asociații de proprietari din Bucureşti. Principala temă de discuție a fost rezolvarea încălzirii orașului la iarnă, având în vedere problemele externe și interne care pot afecta viața locuitorilor Capitalei.

Cei doi deputați au prezentat rezultatele discuțiilor cu autoritatea locală pentru găsirea unor soluții alternative, atât pe termen foarte scurt, cât şi pe termen lung, astfel încât bucureştenii să beneficieze de un serviciu de termoficare potrivit pentru secolul 21.

Cristina Prună, vicepreședinte al comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, a pus accentul pe variantele aflate în lucru la acest moment în colaborare cu Primăria Capitalei și pe dezvoltarea sistemului de căldură în viitor.

„Facem eforturi susținute, zilnice, cu Primăria pentru a da soluții bucureștenilor în această iarnă. Un confort termic mai bun față de iarna trecută, chiar și în condițiile pe care le cunoașteți. Pe lângă soluțiile de avarie care să suplimenteze apa caldă în punctele termice deficitare, discutăm cu investitori privați care să facă centrale de cvartal, în cogenerare, de mici dimensiuni. Există de asemenea posibilitatea implementării unor tehnologii noi, nepoluate, despre care știm că funcționează deja în Finlanda. Deschiderea pieței către investițiile private este, după mine, singura soluție pentru încălzirea adecvată a orașului. De altfel, am susținut-o odată cu modificarea strategiei de termoficare în această primăvară”, declară Cristina Prună.

Claudiu Năsui, președintele Comisiei pentru Antreprenoriat și Turism din Camera Deputaților, a subliniat că este o urgență să dăm alternative bucureștenilor dacă vrem să nu mai stea în frig.

„Există interes pentru investiții private în sistemul de termoficare din Bucureşti. Avem numeroase întâlniri cu antreprenorii interesați din sectorul privat. Cu deschiderea necesară de la autorități, acestea se vor concretiza. Am mai spus-o și în trecut, sistemul centralizat ar putea fi reabilitat în aproximativ 98 de ani, la ritmul actual de lucrări. S-a dovedit deja a fi o iluzie care nu ne scapă de frig și apă rece iarna. Trebuie să aducem alternativele mai aproape de oameni, prin centrale de cvartal și tehnologii noi, nepoluante. Cu deosebire acolo unde sunt cele mai mari probleme: la capetele de rețea unde agentul termic nu mai ajunge de ani buni”, declară Claudiu Năsui, deputat USR.

În timpul discuțiilor, deputații USR au asigurat reprezentanții asociațiilor de proprietari că doleanțele lor cu privire la soluții simple pentru ca locatarii să nu plătească apa rece pe post de apă caldă vor fi transmise de la Parlament către conducerea Termoenergetica.

Pe lângă aceasta, USR spune că va susține în Parlament modificările legilor legate de eficiența energetică, astfel încât facturile la căldură să nu fie încărcate în mod nedrept pentru bucureșteni.

1 COMENTARIU

  1. Problematica deficientelor de reglementare in domeniu (Legea nr.196/2018 si nu numai) NU vor putea fi rezolvate prin astfel de actiuni de pregatire a campaniei electorale !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.