DGAF a verificat în patru zile peste 600 de agenți economici din București. Au fost aplicate amenzi de 2,2 milioane lei

Inspectorii antifraudă au verificat între 1-4 august peste 600 de agenţi economici din Bucureşti. În urma neregulilor găsite aceștia au dat amenzi de 2,2 milioane lei.

“În perioada 01 august – 04 august, inspectorii antifraudã au desfãșurat acțiuni de control operativ, în municipiul București, care au avut ca obiectiv principal verificarea modului de respectare a obligației de dotare și a utilizãrii aparatelor de marcat electronice fiscale, verificarea provenienței legale a produselor comercializate, verificarea utilizãrii forței de muncã cu forme legale”, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, inspectorii antifraudã au derulat 619 de verificãri, din care 200 au fost realizate cu participarea inspectorilor ITM.

Inspectorii antifraudă au dat amenzi de 2,2 milioane lei

Direcția Generalã Antifraudã Fiscalã a verificat 619 contribuabili cu activitate preponderent în domeniul serviciilor (alimentație publicã, restaurante/ cluburi/ baruri/ cafenele, patiserii, florãrii, pescãrii, saloane de înfrumusețare/ frizerii, vulcanizãri, centre de relaxare) fiind aplicate sancțiuni contravenționale și confiscãri.

Concret, au fost aplicate următoarele sancțiuni și confiscări:

  • 491 sancțiuni contravenționale principale (459 amenzi contravenționale și 32 de avertismente), valoarea totalã a amenzilor fiind de cca. 2,2 milioane lei;
  • s-au confiscat sume/numerar și bunuri în valoare totalã de peste 61,5 mii lei lei;
  • a fost dispusã mãsura suspendãrii activitãții la un numãr de șase contribuabili, din care, în cazul a cinci contribuabili, suspendarea s-a aplicat pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea și utilizarea AMEF.

“Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de inspectorii antifraudã, în principal, pentru nerespectarea reglementarilor cu privire la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operțiunile efectuate, potrivit Legii 82/1991 (244 de sancțiuni), pentru neemiterea de bonuri fiscale (69 de sancțiuni) și pentru existența unor sume nejustificate, conform OUG 28/1999 (66 de sancțiuni)”, se mai precizează în comunicat.

Cu ocazia controalelor, inspectorii antifraudã au reiterat obligația ce le revine contribuabililor în legaturã cu dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, emiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile livrate cu amãnuntul și serviciile prestate direct cãtre populație, obligația întocmirii de documente justificative pentru sumele introduse în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operaþiunile efectuate, înregistrarea în contabilitate a acestora în perioada la care se referã, pãstrarea și arhivarea acestora, precum și reconstituirea documentelor pierdute, sustrase sau distruse și nu în ultimul rând, au reiterat obligația de a respecta regimul privind deținerea și comercializarea produselor accizabile.

“Reamintim contribuabililor cã în ceea ce privește existența unor sume nejustificate, sancțiunile aplicate de inspectorii antifraudã variazã, în conformitate cu OUG 28/1999, dacã sumele ce nu pot fi justificate se încadreazã sub plafonul de 300 de lei, între 300-1000 de lei sau peste 1000 de lei”, au completat inspectorii antifraudă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati