Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 asigură oportunităţi de îngrijire şi dezvoltare pentru copiii care se află în situaţii de dificultate prin încurajarea angajării locuitorilor din comunitate în funcţia de asistent maternal profesionist.
„Angajarea asistenţilor maternali are ca scop principal asigurarea unui mediu stabil, iubitor şi sigur pentru copiii care nu au şansa să beneficieze de îngrijire în propriile familii. Astfel, locuitorii din Sectorul 3 pot juca un rol vital în construirea unei comunităţi puternice, contribuind totodată la dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copiilor noştri”, a declarat primarul Robert Negoiţă.
Cum devii asistent maternal
Solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
– să locuiască în sectorul 3;
– să aibă drept de folosinţă asupra locuinţei;
– să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
– să nu fi suferit condamnări penale.
De asemenea, sunt importante şi antecedentele medicale (atât pentru persoana care va fi atestată ca asistent maternal profesionist, cât şi pentru membrii familiei).
Ce acte trebuie să conţină dosarul de angajare
Documente necesare:
– copii legalizate certificat naştere/certificat căsătorie şi acte studii;
– copii B.I./C.I. şi contract proprietate;
– certificat medical pentru solicitant şi toţi membrii familiei;
– cazier judiciar pentru solicitant şi adulţii din familie;
– certificat de integritate comportamentală pentru solicitant şi adulţii din familie;
– adeverinţă de venit pentru ceilalţi membri de familie;
– declaraţie scrisă soţ/soţie prin care îşi exprimă acordul privind desfăşurarea profesiei de asistent maternal profesionist.
Informaţii suplimentare şi modalităţile de aplicare se pot obţine de la DGASPC Sector 3 – Serviciul Asistenţă Maternală (str. Vasile Lucaciu nr. 34, et. 1; tel 0372.126.100 sau 0723.711.640 sau accesând link-ul următor https://dgaspc3.ro/servicii-dgaspc/asistenta-maternala-cum-sa-devii-parinte-de-profesie/.