DGASPC Sector 3 începe distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 va începe distribuția, la domiciliu, a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Principalele categorii de persoane care beneficiază de sprijin pentru mese calde sunt:

a) persoanele care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, până la 800lei/lună, în vârstă de 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă, pe baza listelor comunicate de către Casa de Pensii (în cazul în care aceștia beneficiază de mai multe indemnizații sau venituri din pensii aflate în plată, iar valoarea cumulată a acestora depășește valoarea indemnizației sociale pentru pensionari, nu beneficiază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde);

b) persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale, aflate în evidențele instituței.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru destinatarii finali este de 180 de lei/lună și se încarcă lunar.

Tichetele pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate şi numai pentru achiziţionarea serviciilor de servire a mesei calde pentru care au fost emise.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati