DGASPC Sector 6 a primit un premiu de excelenţă

Proiectul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Centrul de Zi Floare de Colţ – Grădina Montessori, a fost premiat aseară, în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Galei Administratie.ro, cu un Premiu de Excelenţă pentru dezvoltarea primului centru social Montessori din România.

Centrul de Zi Floare de Colţ – Grădina Montessori a fost inaugurat la finalul lunii septembrie şi este prima grădiniţă Montessori ce vine în ajutorul familiilor defavorizate, care nu ar putea accesa acest sistem educaţional în mediul privat, din cauza costurilor ridicate. Centrul oferă servicii gratuite de îngrijire, educare, masă şi transport pentru copiii cu vârste curprinse între 3 şi 6 ani, ai căror părinţi au domiciliul legal în Sectorul 6.

primar sector 6 mutu„Felicit Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 pentru un nou proiect de succes! O adevărată bucurie atunci când astfel de realizări primesc laudele pe care le merită! Ne dorim ca mai mulţi copii din medii defavorizate să beneficieze de servicii sociale performante, utilizând, incluziv, metode recunoscute la nivel mondial, care şi-au dovedit de-a lungul timpului impactul pozitiv asupra dezvoltării celor mici„, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Centrul de Zi Floare de Colţ – Grădina Montessori a fost inaugurat şi funcţionează datorită parteneriatului cu Fundaţia Bambini in Emergenza, căreia dorim să îi mulţumim pentru implicare şi deschidere! Fundaţia Bambini in Emergenza are o experienţă de 20 de ani în creşterea şi educarea copiilor în dificultate, iar în ultimii ani a implementat metoda educaţională Montessori în Centrul Pilot Andreea Damato, din localitatea Singureni, judeţul Giurgiu.

De-a lungul anilor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a fost premiată pentru mai multe proiect implementate, printre care: magazinele caritabile SocialXChange, cursurile gratuite de care au beneficiat mii de copii din comunitate dar şi pentru campania „Implică-te, adoptă un proiect!”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati