DGASPC Sector 6: Peste 5.000 de apeluri telefonice la numărul unic dedicat persoanelor vârstnice

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 că la numărul unic dedicat persoanelor vârstnice au fost efectuate, din 24 martie, peste 5000 de solicitări din partea celor care au probleme din cauza pandemiei.

Psihologi și asistenți sociali cu experiență oferă suport emoțional și consiliere de specialitate, conform particularităților fiecărei situații.

Urmează, acolo unde este cazul, întocmirea listei cu nevoile materiale concrete ale apelanților, predarea acesteia către personalul răspunzător cu deplasările pe teren și livrarea bunurilor de strictă necesitate la domiciliu.

Acest tip de sprijin are în vedere reducerea la minim a contactelor directe, celeritatea și abordarea individualizată a fiecărui caz în parte.

Persoanele în vârstă lipsite de sprijinul familiei sau al prietenilor, președinți ai asociațiilor de propietari, rude sau alte persoane care au cunoștință de astfel de cazuri sunt rugați să apeleze 021.9970, pentru a putea interveni la timp și a-i asigura pe cei mai vârstnici membri ai comunității că cineva le cunoaște problemele și este alături de ei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati