Diferențe majore între nivelul de trai din Capitală și restul țării

0
188
Aglomerație la intrarea în București.
Aglomerație la intrarea în București.

Cel mai ridicat nivel de trai este în Capitală, unde fiecare locuitor are peste 15 mii de euro pe an de cheltuială, arată datele unui studiu GfK. La polul opus se află zona Moldovei, în special Vaslui, unde oamenii de acolo au de aproape 4 ori mai puțini bani decât cei din București, potrivit digi24.ro.

În ultimii ani, banii de cheltuială ai românilor au crescut. De la 4.200 de euro, cât era uîn 2021, acum au ajuns la peste 7.700 de euro de locuitor pe an, arată un studiu recent GfK. Cea mai mare putere de cumpărare este chiar în Capitala țării, unde fiecare locuitor are peste 15 mii de euro de cheltuială pe an, cu 98% mai mult decât media țării.

La polul opus se afla vasluienii, care au aproape de 4 ori mai puțini bani decât bucureștenii. În 32 județe din țară, românii au un venit disponibil pentru cumpărături de sub 7.000 de euro pe an. Singurele zone în care puterea de cumpărare este mai mare, sunt zone dezvoltate, precum Cluj, Timiș și Ilfov.

Acolo banii de cheltuială a oamenilor depășesc suma de 11 mii de euro pe an. Din acest motiv, tot mai mulți români s-au mutat în aceste zone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.