DIICOT, sesizată după atacul cibernetic al hackerilor ruși

Poliţiştii din DCCO – SCCI s-au sesizat vineri din oficiu cu privire la faptul că mai multe site-uri guvernamentale din România precum şi site-ul unei instituţii financiare au fost ţintele unui atac informatic de tip „Distributed Denial of Service-DDOS”.

Acest este un tip de atac informatic prin care atacatorul încearcă să facă imposibilă livrarea unui serviciu, prin împiedicarea accesului la respectivul serviciu.

De regulă, aceste atacuri se realizează prin suprasolicitarea unui sistem informatic cu cereri de date, sistemul în cauză fiind în imposibilitatea de a livra serviciile pe care le oferea în mod normal.

Din datele obţinute până în prezent, a rezultat faptul că atacurile informatice în cauză au fost revendicate de o grupare infracţională cunoscută în mediul online cu denumirea KillNet.

Astfel, pe canalul aparţinând acestei grupări (killnet_official) de pe platforma Telegram a fost publicat un anunţ prin care sunt promovate atacurile DDOS în cauză.

Sesizarea a fost înaintată către D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea efectuării de cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de perturbare a funcţionării sistemelor informatice, faptă prev. şi ped. de art. 363 Cod Penal şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, faptă prev. şi ped. de art. 365 Cod Penal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati