DIICOT va avea noi procurori antidrog în zona Bucureşti-Ilfov, dar și în centrele turistice și universitare

0
247

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat vineri că DIICOT va înfiinţa 25 de poziţii noi de procurori, care vor fi concentraţi pe combaterea traficului stradal, pe raza Bucureşti-Ilfov, un Birou antidrog la Constanţa şi posturi alocate în judeţe cu centre universitare şi turism ridicat, precum şi acolo unde au loc festivaluri.

„O veste foarte bună, o să o văd materializată sper printr-o hotărâre de guvern cât se poate de repede ca să poată urma procedura cu concursuri, este vorba de 25 de poziţii noi de procurori la DIICOT, care vor fi concentraţi într-un serviciu specializat pe combaterea traficului stradal, pe raza Bucureşti-Ilfov, 8 procurori, un Birou anti-drog în cadrul serviciului teritorial Constanţa şi posturi alocate în judeţe care au centre universitare, cu turism foarte ridicat, punctual unde sunt festivaluri în desfăşurare”, a afirmat Alina Gorghiu vineri, potrivit News.ro, citată de digi24.ro.

Ministrul Justiţiei s-a referit şi la măsurile de prevenţie, arătând că Agenţia Naţională Antidrog a instruit anul acesta 11.300 de profesori care ar trebui să poată identifica semnele de consum de droguri la elevi.

„Nu ne putem permite să nu facem acest efort colectiv, nu doar instiutiile de la nivel naţional, DIICOT, Poliţie, pot să stăvilească acest fenomen şi e nevoie de suportul întregii societăţi, de părinţi, de profesori, de orice ONG, etc. (..) Războiul este unul asimetric, resursele statului sunt limitate faţă de miliardele pe care traficanţii le au şi le pun la bătaie”, a mai spus Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.