Din 1 iulie, vaccinarea împotriva COVID-19 se va face doar la medicii de familie. Se dau în continuare tichete de masă

Guvernul a adoptat joi, 14 aprilie, un proiect de ordonanță de urgență care stabilește o serie de măsuri în cadrul sistemului de sănătate.

Una dintre acestea se referă la vaccinarea împotriva Covid-19 care, din iulie, se va putea efectua doar în cabinetele medicilor de familie.

”Începând cu data de 1 iulie 2022 activitatea de vaccinare împotriva COVID 19 se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic, care se achiziționează de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București și se distribuie centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate sau autorităților publice locale”, se arată în comunicatul transmis joi de Ministerul Sănătății.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati