Din 2025, Dacia va concura în Raliul Dakar

0
610
sursa foto: Facebook - Dacia

Dacia debutează în Campionatul Mondial de Raliuri culminând cu celebra cursă Dakar, din anul 2025. Iar la volan se va afla cel mai valoros pilot de raliuri al tuturor timpurilor: Sebastian Loeb, dar și Cristina Gutierrez, a doua femeie din istorie care a câștigat o etapă în faimosul raliu, scrie euronews.ro.

Noul prototip va fi dezvăluit în șase luni. Ce se știe până acum este că mașina va fi echipată cu o tehnologie și cu o inginerie dezvoltată de un grup britanic foarte cunoscut în domeniul raliurilor Prodrive, iar Dacia va folosi combustibil sintetic.

Cea de-a 45-a ediţie a Raliului Dakar va avea un traseu de 8.549 de km, repartizaţi în 14 etape, plus un prolog, şi va debuta în data de 31 decembrie, pe ţărmul Mării Roşii.

Celebrul raliu-raid, care se va desfăşura pentru al patrulea an consecutiv în Arabia Saudită, se va încheia pe 15 ianuarie, după mai mult de două săptămâni de „aventură pe nisip”, plasată sub semnul „anduranţei extreme”, cu „mai multe dune” în probele speciale cronometrate, care vor măsura în total aproape 5.000 de km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.