Din 6 aprilie se redeschide proiectul „Străzi deschise”. Festivalul urban îi așteaptă pe bucureșteni până pe 13 octombrie

Bucureștenii sunt invitați pe 6 aprilie la cea de-a 4-a ediție a evenimentului ”Străzi deschise, București – Promenadă urbană” pentru a se bucura atât de ocazii artistice unice cât și de conectarea cu orașul plin de viață.

Evenimentul, vizitat anul trecut de peste un milion de participanți, va avea loc între 6 aprilie – 13 octombrie 2024 și va cuprinde o serie de weekenduri pietonale, menite să transforme spațiul public, altfel aglomerat, în zone temporare de relaxare pentru rezidenți și turiști.

Zonele pietonale temporare stabilite pe parcursul celor 7 luni în diverse puncte centrale si în cartierele Bucurestiului sunt activate printr-un program variat compus din momente artistice sau activități sportive.

De la spectacole de teatru, demonstrații de dans, concerte live pe stradă la ateliere creative pentru copii, expoziții, activități sportive și spații de joacă, organizate de instituțiile de cultură ale orașului, „Străzi Deschise” 4 reconfigurează spațiul urban într-o scenă deschisă pentru actul artistic și oferă zone de relaxare și promenadă pentru locuitorii Capitalei de toate vârstele.

În primul weekend, 6-7 aprilie 2024, Calea Victoriei devine pietonală, între orele 10:00 și 22:00, pe segmentul de drum Piața Victoriei – intersecția cu strada Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul. Independeţi, fără a afecta intersecţiile.

Locuitorii Capitalei sunt invitați pe Calea Victoriei pentru a redescoperi frumusețea și diversitatea arhitecturală a Bucureștiului și pentru a urmări, începând cu ora 17.00, momentele artistice programate ce se vor desfășura  pe traseul pietonal.

Restricții rutiere

Calea Victoriei. În weekendul 6-7 aprilie 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”,  În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini, se închid și pistele de biciclete.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati