Din septembrie, gărzile de chirurgie vasculară de la Spitalul Pantelimon vor fi preluate de Spitalul SRI

Din 1 septembrie 2024, Spitalul Pantelimon va ieși din programul de chirurgie vasculară de gardă. Potrivit Antena 3 CNN, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” din Balotești va fi cel care va prelua pacienții.

La Spitalul Pantelimon exista un compartiment de chirurgie vasculară care acoperea garda pentru tot Bucureștiul o singură zi pe săptămână, sâmbăta. În acest compartiment lucrau trei medici, însă unul dintre aceștia nu mai poate asigura serviciul de gardă, al doilea medic a părăsit spitalul, iar al treilea este în concediu fără plată. Prin urmare, garda nu mai poate fi asigurată.

  • Începând cu luna septembrie, Compartimentul de chirurgie vasculară nu va mai acoperi urgențele în ziua de gardă, din lipsă de personal medical.

Din acest motiv, pacienții vor fi transportați la Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”.

Conform sursei citate, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca a oferit detalii privind preluarea pacienților care, în regim de urgență, ar fi fost direcționați către Spitalul Pantelimon.

  • „Înțelegem preocupările legate de preluarea pacienților Spitalului Sfântul Pantelimon, însă, conform ordinului emis de Ministrul Sănătății, această sarcină revine Spitalului SRI, care a fost desemnat să gestioneze preluarea acestor pacienți. Spitalul nostru își continuă activitatea conform programului și capacității de primire stabilite, având în vedere misiunea noastră de a oferi îngrijiri de urgență tuturor pacienților care ajung la unitatea noastră, iar în cazul în care va fi nevoie, vom prelua și noi pacienți.
Dorim să asigurăm opinia publică și pacienții că rămânem dedicați misiunii noastre și că ne desfășurăm activitatea într-un cadru organizat și bine coordonat, respectând directivele Ministerului Sănătății și colaborând îndeaproape cu toate unitățile sanitare”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati