Din tot lemnul oferit de Romsilva spre vânzare operatorilor economici, 90% a fost adjudecat

1
207
Pixabay

În cadrul licitaţiei principale pentru vânzarea lemnului pe picior, pentru anul de producţie 2023, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a oferit agenţilor economici atestaţi un volum de 2.515.000 metri cubi de lemn, fiind adjudecaţi 2.266.000 metri cubi, ceea ce reprezintă aproximativ 90%.

Faţă de licitaţia principală organizată în anul 2022, procentul de adjudecare raportat la volumul oferit a fost cu 6% mai mare.

Licitaţia principală s-a derulat în lunile noiembrie şi decembrie, la nivelul direcţiilor silvice, prin intermediul platformei electronice de licitaţii, care asigură transparenţă totală, reducerea birocraţiei, echidistanţă, acces nelimitat ca număr de participanţi, precum şi condiţii sporite de concurenţialitate.

Preţul mediu de pornire în cadrul licitaţiei principale, pentru lemnul oferit pe picior, a fost de 269,91 lei/metru cub, iar preţul mediu de adjudecare a fost de 410,22 lei/metru cub, cu 5% mai mare decât preţul mediu obţinut anul trecut.

Menţionăm că Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va pune pe piaţă în acest an un volum de 10 milioane de metri cubi recoltaţi din pădurile proprietatea publică a statului, din care 50% va fi valorificat ca lemn fasonat, exploatat prin forţe proprii sau contracte de prestări servicii de exploatare forestieră, şi 50% prin licitaţii de vânzare a lemnului pe picior, urmând ca acesta să fie exploatat şi valorificat de către agenţii economici atestaţi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.