Diploma de Excelenţă pentru Primăria Capitalei pentru „Investiţii semnificative în proiecte de sănătate”

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a obţinut, în cadrul celei de-a XV- a ediţii a Galei Administraţie.ro, Diploma de excelenţă pentru „Investiţii semnificative în proiecte de sănătate”.

Evenimentul, care a avut loc pe 12 decembrie la Cluj-Napoca, a fost dedicat în exclusivitate administraţiei publice centrale şi locale din România şi, ca în fiecare an, a premiat cele mai valoaroase proiecte derulate sau finalizate în domenii precum infrastructura, asistenta socială, educaţie, sănătate sau turism, a informat luni un comunicat al PMB.

Potrivit sursei citate, un juriu alcătuit din personalităţi ale asociaţiilor profesionale şi mediului universitar au oferit Primăriei Capitalei această distincţie ca urmare a programelor şi proiectelor implementate în premieră de PMB în domeniul sănătăţii, pentru care a alocat, în perioada 2018- 2021, aproximativ 25 de milioane de euro.

Proiectele care au adus Primăriei Capitalei, prin ASSMB, Premiul de excelenţă pentru „Investiţii semnificative în proiecte de sănătate” au fost dedicate unor probleme de sănătate care până acum nu aveau soluţii, şi care au fost apreciate de comunitatea medicală, medici şi cadre universitare de la facultăţile de medicină din România, aşa cum reiese din concluziile conferinţelor de specialitate din domenii precum embriologie şi infertilitate, oncologie, medicina şcolară.

Cele mai importante proiecte care au atras atenţia juriului şi pentru care Primăria Capitalei este considerată un exemplu de bune practici sunt:

– Programul FIV – „O şansă pentru cuplurile infertile”, ce  prevede acordarea unui sprijin financiar cu o valoare totală de până la 13.800 lei/ cuplu infertil din Bucureşti cu indicaţie medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro. Prima etapă a avut ca ţintă 1.000 de beneficiari şi a înregistrat 1054 dosare depuse şi aprobate, iar FIV 2 (derulare 2019-2020) este dimensionat pentru 2.000 de beneficiari, până acum fiind aprobate 490 de dosare. Până în prezent, 174 de familii s-au bucurat să devină părinţi prin intermediul primei etape a acestui program, pentru alţi viitori beneficiari procedurile fiind în derulare.

– Proiectul „Newborn – O şansă pentru cuplurile infertile”, derulat prin Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, are un buget de 190.000 de euro şi vizează 138 femei şi 175 bărbaţi, pentru a beneficia de sprijin financiar pentru prezervarea fertilităţii, înainte de a începe tratamentele oncologice (chimio-/ radioterapie, tratamentul chirurgical). Oncofertilitatea s-a născut din dorinţa legitimă a persoanelor diagnosticate cu cancer de a avea copil chiar şi după tratamentele oncologice, tratamente care au ca reacţie adversă – temporară sau permanentă – infertilitatea.

– Proiectul „Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente” se adresează bucureştenilor diagnosticaţi cu cancer mamar, ţinta fiind de aproximativ 1.000 de beneficiari. Până în prezent, au fost aprobate 229 de cereri, valoarea totală decontată fiind de peste 630.000 de euro.

– Proiectul „Consultaţii stomatologice şi aplicare de aparate ortodontice” are ca beneficiari elevii din municipiul Bucureşti cu vârsta cuprinsă între 7 şi 16 ani şi se derulează până în anul 2021 prin Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”. Cu un buget total de aproximativ 200.000 de euro, programul prevede sprijin financiar pentru un număr de 1234 de aparate ortodontice mobile.

– Proiectul „Smile – Mobile” vizează 2.000 de beneficiari, elevi din municipiul Bucureşti cu vârsta cuprinsă între 7 şi 16 ani. Sprijinul financiar acordat este în cuantum de maxim 1.100 de lei /beneficiar, sub formă de vouchere.

– Proiectul „Smile”, cu implementare până în decembrie 2020, prevede sprijin financiar pentru un număr de 20.000 beneficiari şi constă în aplicarea de aparate ortodontice fixe.

La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei publice, primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi ai asociaţiilor profesionale din administraţia locală.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati