Directorul ASSMB, Oana Sivache, la DNA

Directorul general al ASSMB, Oana Sivache, s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA pentru a fi audiată într-un dosar de corupţie.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că aceasta a fost chemată într-un dosar care are legătură cu percheziţiile din luna decembrie de la Spitalele „Colţea” şi „Sfântul Luca”.

„S-au făcut nişte percheziţii la ASSMB în decembrie. M-au sunat, am venit să vedem despre ce este vorba. (…) Eu mă bucur că au venit în sfârşit şi vor să facă treabă, să se facă lumină, să se facă curăţenie, există nişte plângeri depuse de ASSMB pe fapte de corupţie şi în 2022, aşteptăm ca instituţiile statului să-şi facă treaba”, a declarat Sivache la venirea la DNA.

Întrebată dacă este sigură că a fost chemată în calitate de martor şi nu de suspect, ea a răspuns: „Mă aştept la orice, având în vedere că anul trecut am sesizat acte de corupţie, care, după cum ştiţi, s-au soldat şi cu câteva condamnări. Mafia nu iartă, deci mă aştept la orice”.

Pe 12 decembrie 2023, procurorii DNA au efectuat percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi la spitalele „Colţea” şi „Sf. Luca” din Capitală într-un dosar de corupţie legat de implementarea de servicii IT la unităţi sanitare din Bucureşti.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise de funcţionari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziţie publică ce prevedea implementarea în cadrul unor spitale din Bucureşti a unor servicii IT”, preciza DNA.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati