Directorul ELCEN anunţă când se poate da drumul la căldură în Bucureşti

0
235
Pixabay

Directorul general al Electrocentrale Bucureşti, Claudiu Creţu, a anunţat când vor primi căldură locuitorii Capitalei.

Bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură în această iarnă, pentru că, în urma lucrărilor din ultimii doi ani, sistemul de termoficare s-a mai stabilizat şi ne aşteptăm ca la începutul lunii noiembrie acesta să fie pornit, a declarat, vineri, directorul general al Electrocentrale Bucureşti, Claudiu Creţu, potrivit Agerpres.

„Răspunsul este foarte clar: da. Vom avea apă caldă şi căldură, pentru că, în urma lucrărilor din ultimii doi ani, sistemul de termoficare s-a mai stabilizat, funcţionează în parametri mai siguri, iar în acest moment ne concentrăm pe partea de investiţii, ne concentrăm să modernizăm acest sistem.

Am trecut în ultimele două, trei ierni printr-o perioadă critică, o perioadă în care timp de mai multe zile anumite cartiere, sute de blocuri aveau probleme.

În această iarnă va fi mai bine decât iarna trecută. Va fi mai bine decât iernile trecute, pentru că sunt şantiere în Bucureşti, se lucrează pe modernizări de conducte. Au început şi fondurile europene.

Ca urmare, ne aşteptăm în această iarnă la o funcţionare mai bună. Într-adevăr, ne ajută foarte mult şi vremea. Această lună octombrie caldă, pe care ne-am dorit-o foarte mult, a însemnat continuarea şantierelor.

Suntem pregătiţi, conform prognozei, undeva la începutul lunii noiembrie să pornim sistemul de termoficare”, a spus Creţu, la o conferinţă cu tema „Provocările iernii 2023 – 2024 pentru sistemul energetic naţional”, organizată de Focus Energetic.

Directorul ELCEN a subliniat însă că întotdeauna la pornirea acestui sistem, care nu are flexibilitate, apar anumite probleme inerente şi în primele zile, până se echilibrează, este posibil să existe sincope, adică furnizarea să nu fie în parametri la toate blocurile, deoarece presiunile sunt încă scăzute şi în urma încărcării sistemului mai pot apărea avarii.

„Dar estimăm ca în decurs de o săptămână, maximum două, undeva la 15 noiembrie, sistemul să fie cât se poate de viabil şi să putem funcţiona iarna aceasta. Probleme punctuale poate vor mai fi, dar din acest punct de vedere va fi mai bine”, a menţionat directorul ELCEN.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.