Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României, decorat cu Ordinul Naţional francez pentru Arte şi Litere în grad de Cavaler

Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, a primit Ordinul Naţional francez pentru Arte şi Litere în grad de Cavaler. Distincţia i-a fost acordată miercuri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ambasada Republicii Franceze în România.

În discursul rostit de către ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, s-a menţionat faptul că distincţia a fost acordată pentru rolul foarte important jucat de către Târnoveanu în realizarea Sezonului Franţa-România, dar şi pentru activitatea de protecţie şi punere în valoare a patrimoniului cultural al României.

Ordinul Artelor şi Literelor (Ordre des Arts et des Lettres) este una dintre principalele distincţii ale Republicii Franceze. Conform Decretului 57-549/1957, prin care a fost înfiinţat, este o decoraţie onorifică având scopul ”de a recompensa acele persoane care s-au distins prin creaţiile lor în domeniul artistic sau prin contribuţia pe care au avut-o în propagarea artelor şi literelor în Franţa şi în lume”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati