Directorul Institutului Oncologic București: Am atins ultima linie de apărare în lupta cu pandemia

Bogdan Tănase, managerul interimar al Institutului Oncologic Bucureşti, a declarat că în acest moment, prin implicarea spitalelor de nișă, cum ar fi Institutul Oncologic sau Institutul Fundeni, s-a atins ”ultima linie de apărare în lupta cu această pandemie”.

Acesta a declarat, duminică, faptul că situația în spitale este extrem de gravă în privința cazurilor de COVID19, care sunt tot mai multe și tot mai grave, iar sistemul medical a trimis în luptă „ultima linie”.

„Situația este extrem de gravă și odată cu implicarea în efortul acesta a unor spitale cum ar fi IOB sau Institutul Clinic Fundeni, care prin definiție sunt niște spitale dedicate unor intervenții chirurgicale complexe sau tratamente specializate, practic am atins ultima linie de apărare în această luptă cu această pandemie. Noi am înțeles urgența în care ne găsim ca țară și am înțeles să ne aducem un mic efort, fiindcă este o mică părticică în acest efort ajutorul nostru în această luptă”, a declarat managerul de la IOB, scrie Digi24.

La IOB vor funcționa câteva paturi de ATI, care erau oricum pe un tronson dedicat pacienților depistați pozitiv în interiorul Institutului.

Bogdan Tănase a spus, însă, că fără ajutorul populației și fără respectarea măsurilor, ajutorul dar de personalul medica nu va însemna mare lucru.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati