Directorul Spitalului V. Babeș din Capitală: Noi numărăm pacienți care stau în ambulanțe și camerele de gardă fără a avea loc în spital

Secțiile de Terapie Intensivă din România se umplu rapid. În multe spitale din țară nu mai există paturi libere nici în secțiile ATI nici în celelalte secții. 

Simin Florescu, director medical la Spitalul Victor Babeș din București, a vorbit despre cazurile noi de îmbolnăvire și locurile din camerele de gardă și din secțiile spitalelor, scrie antena3.ro.

„Din păcate noi numărăm pacienți care stau în ambulanțe și camerele de gardă fără a avea loc în spital.

Cum s-a ajuns aici? Prin transmitere. Din păcate, probabil că au obosit în a respecta regulile. Este într-adevăr dificil dar trebuie să realizăm că altă cale nu este până nu ajungem la un număr corespunzător de oameni vaccinați, ca să nu mai transmită boala și ca să nu mai facă ei înșiși forme severe de boală.

Este adevărat, tinerii încep să nu mai aibă factori de risc sau comorbidități foarte evidente care să explice evoluția. Deci atenția cu atât mai mult trebuie să fie mai mare.”

„Spitalele sunt din nou pline și cocoșate de pacienți, pacienți gravi, doctori disperați”

„Suntem în cursa contracronometru la vaccinare. Încercăm să vaccinăm cât mai mulți că să depășim numărul de îmbolnăviri.

Respectă 1-2 și nu respectă 10 (n.r. restricțiile).Trebuie fiecare să își asume răspunderea propriilor fapte.

Lucrurile sunt foarte complicate și greu de ținut în frâu. Ne trebuie cooperarea fiecăruia dintre noi ca să putem izbândi.

După cum vedeți, spitalele din nou pline și cocoșate de pacienți, pacienți gravi, doctori disperați, pacienți disperați. Unde o să ajungem așa?”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati