Dirijorul Christian Badea revine, în Vinerea Mare, cu un program integral Mozart

Filarmonica „George Enescu” programează pentru vineri, 30 aprilie 2021, de la ora 19.00, transmiterea, în regim de live, a unui concert fără public, cu un program integral Mozart, condus de Christian Badea, prim-dirijor principal al instituţiei, care revine după un an pe scena Ateneului Român. Programul din Vinerea Mare este alcătuit din Uvertura operei Nunta lui Figaro, Simfonia nr. 38, în re major, KV 504, Praga şi Simfonia nr. 40, în sol minor, KV 550 de W. A. Mozart.

„Vă invităm, înainte de sărbătoarea Paştelui, să asistaţi la un concert cu program integral Mozart, în care vom prezenta trei capodopere ale muzicii şi culturii universale. Mă bucur mult că putem oferi publicului Filarmonicii George Enescu un concert cu muzică excepţională, chiar dacă este numai online, din cauza restricţiilor sanitare în vigoare. Muzica lui Mozart, de inspiraţie genială şi divină, a rezistat vicisitudinilor istoriei de mai bine de 250 de ani şi rămâne actuală, profund umană, plină de prospeţime şi de optimism. În aceste timpuri incerte, această muzică este cel mai bun medicament pentru suflet şi o încurajare că lumea merge înainte, readucând speranţa unei învieri şi a unei reveniri la o viaţă normală”, a declarat dirijorul.

„De-a lungul pandemiei, Filarmonica George Enescu a continuat seria de concerte săptămânale, o realizare remarcabilă, primită cu mult drag şi gratitudine de către publicul meloman. Mă alătur cu multă plăcere muzicienilor din Orchestra Filarmonicii pentru acest concert şi sper ca, în curând, să putem oferi şi concerte cu public, redobândind astfel atmosfera unică a evenimentelor Ateneului”, a subliniat maestrul Christian Badea.

Concert simfonic FĂRĂ PUBLIC

Vineri, 30 aprilie 2021, ora 19.00

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor
Christian Badea

Program

Wolfgang Amadeus Mozart
Uvertura operei Nunta lui Figaro
Simfonia nr. 38, în re major, KV 504, Praga
Simfonia nr. 40, în sol minor, KV 550

Concertul va fi transmis în regim LIVE pe canalele Facebook şi YouTube ale Filarmonicii.

Concertul va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu”: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) şi pe canalul YouTube https://bit.ly/2wMctlw

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati