Discursul lui Cîţu, primit cu huiduieli: Eu sunt Florin și sper că v-am convins pe toți – VIDEO

Liberalii l-au huiduit sâmbătă pe Florin Cîţu, când acesta voia să-şi înceapă discursul la Congresul PNL.

Premierul Florin Cîţu a fost întâmpinat cu huiduieli, sâmbătă, la congresul formaţiunii.

Florin Cîțu a susținut un discurs peste huiduielile celor aflați la Congresul PNL. Ludovic Orban a intervenit pentru a le cere susținătorilor să îl lase să își prezinte moțiunea.

”PNL este viu și asta trebuie să vadă toți românii. Vă salut pe toți. O campanie lungă și dificilă, dar eu vă spun că nu regret nimic din această campanie. Am văzut ce au nevoie românii și vă spun că au nevoie de liberalism. Am mers în toată țara să cunosc problemele cu care se confruntă comunitățile locale. Probleme pentru care ați primit doar promisiuni. Promit că nu o să vă dezamăgesc. Vorbesc așa cum v-am obișnuit până acum”, a declarat Florin Cîțu.

 

”Am rugămintea către toți susținătorii mei să îl lăsați pe Florin Cîțu să își prezinte moțiunea”, a intervenit Ludovic Orban. 

”Nu am nevoie de susținere. Pot să susțin moțiunea și în uralele tuturor românilor. Am învățat din fiecare greșeală. Sunt mândru că am avut o campanie optimistă”, a declarat Florin Cîțu.

”Am muncit mult și fără compromisuri să ajung aici. Vă mulțumesc vouă pentru asta. Fără voi, dragi colegi liberali, nu aș fi putut să candidez astăzi. Vă spun cu emoție că toți sunteți echipa mea. Sper să vă conving până la momentul votului să mă votați. Sunt un om de echipă. Să facem PNL cel mai mare partid politic din România. Nu mă votați doar pe mine ci votați un nou mod de a face politică. Votați o echipă și vă aștept cu toții în echipa mea. Vă garantez că deciziile le vom lua împreună. Sunt un liberal convins. Vă vreau alături de mine în această bătălie, care nu e doar a PNL ci și a României. Niciodată nu voi permite ca PNL să fie îngenunchiat. Suntem liberali și trebuie să ne purtăm ca atare. Sunt un liberal convins și în orice poziție am fost mi-am făcut bine treaba. Am muncit și nu am făcut compromisuri”, a mai spus Cîțu.

”Sărăcia trebuie eradicată din România și doar liberalii au soluția. Se numește România liberală. Nu facem din PNL o copie a PSD. Niciodată. Eu nu vreau ca PNL să fie mare prin mesaje populiste sau prin migrație politică. Vreau să fiți mândri că sunteți liberali. Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votați PSD!”. Niciodată. Sunt sincer și direct, indiferent de costurile politice. Cât sunt eu președinte al PNL nu vom face alianță cu PSD. Ne delimităm de acest partid toxic. Nu o să mă vedeți niciodată să votez o moțiune împotriva propriului Guvern. Aceste lucruri le vedeți la PSD nu la liberali. Ne dezicem de orice are legătură cu PSD. Niciodată, dar niciodată nu o să pun în pericol parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Cei care fac acest lucru sunt ipocriți. (…) acest parteneriat este garantul. Parteneriatul cu președintele Iohannis este unul oneste. Reprezintă soluția pentru România”, a mai declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a rămas fără voce și a răgușit în timpul discursului pe care l-a avut la Congresul PNL. La un moment dat a făcut o scurtă pauză pentru a bea puțină apă.

Foto: Eco Politic / News Bucuresti

”Guvernarea este despre decizii în interesul românilor, nu despre șantaj politic. 30 de ani s-au găsit doar scuze… noi liberalii, și eu ca prim ministru, am susținut toate inițiativele colegilor noștri, reciproca nu a fost valabilă. Ajunge! Suntem liberali. Până aici! Sunt un politician atipic. Eu nu mint. Le spun românilor adevărul. Am fost acuzat de multe lucruri, că prăbușesc economia, că închidem economia, de fiecare dată am demonstrat contrariul. O spun cifrele oficiale. Am fost acuzat că nu aprobăm PNRR-ul. Luni aprobăm PNRR-ul. Dragi colegi liberali, aceste alegeri nu sunt despre mine. (…) Sunt singurul care poate asigura victoria din 2024. Ludovic Orban a avut un rol important pentru partid, îl apreciez pentru lucrurile bune. Nu este o luptă personală cu o luptă pentru un întreg nou pentru partidul nostru”, a completat Florin Cîțu.

”Vă cer să votați omul faptelor. Acest congres ne va face mai puternici. Guvernăm o țară și o facem bine. Nu am închis economia și nu o vom închide. Nu vom închide afacerile, mall-urile și nici piețele. De mâine suntem un partid unit și suntem puternici pentru că eu nu am să renunț niciodată la principiile mele liberale, indiferent de presiunile la care sunt supus. Eu sunt Florin și sper că v-am convins pe toți”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati