Dispută între Nicușor Dan și Gabriela Firea pe tema grădinițelor din București. Gabriela Firea: Nu cunoaște legea!

Edilul Bucureștiului, Gabriela Firea, îi răspunde contracandidatului ei, Nicușor Dan, care o acuzase că nu a deschis nici măcar o grădiniță în cei 4 ani la Primăria Capitalei. Firea arată că aceste atribuții sunt la primăriile de sector, dar și Primăria Capitalei a deschis creșe și grădinițe.

”Primăria Capitalei, prin Direcția de asistență socoala, se ocupă doar de creșterea numărului de locuri în creșele și grădinițele sociale, adică dedicate familiilor cu venituri foarte mici. Noi venim în completarea eforturilor primăriilor de sector care au, legal, această responsabilitate”, a scris Firea pe pagina de Facebook.

Acesta precizează că PMB lucrează intens și în această vară pentru pentru deschiderea a 3 creșe și grădinițe sociale, în sectoarele 2,5 și 6.

De asemenea, ea spune că este nevoită să facă aceste precizări pentru că, ”fără să cunoască legea, deși vrea să devină primar general, un candidat m-a acuzat că nu am deschis nicio grădiniță nouă, în ultimii 4 ani”, făcând referire la Nicușor Dan.

”Fals! Aceste atribuții sunt la sectoare, dar și eu, în completare, am deschis creșe și grădinițe sociale.

Este că și cum ar fi acuzat primarul general de starea curățeniei în oraș, câtă vreme, prin lege, serviciul de salubritate este delegat către cele 6 primarii de sector, conform legii”, a mai spus Firea.

Totodată, primarul general anunță că a deschis și azi creșe și grădinițe sociale, unde copiii vor fi supravegheați și educați, cât sunt părinții la serviciu.

„Cu grijă pentru sănătatea copiilor, am mai deschis și azi creșe și grădinițe sociale, unele dintre ele inaugurate chiar de echipa noastră, în ultimii 4 ani. Pe perioada verii, copiii vor fi supravegheați și educați, cât sunt părinții la serviciu.

Îi felicit pe toți primarii de sectoare pentru strădania de a crește numărul de locuri în creșe și grădinițe, în ultimii ani. S-au făcut eforturi susținute, în ciuda bugetelor mici.

Prin lege, așa cum sănătatea din oraș este o sarcina a primarului general, educația este o competență a primarilor de sectoare”, a completat edilul Capitalei.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati