Distracţie de 1 Iunie în Sectorul 6 – Festivalul „Amintiri din copilărie” / Se deschide Parcul Liniei cu spectacole de teatru şi mascote

0
277
Foto: Primaria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 va organiza în perioada 1-4 iunie, mai multe spectacole de teatru, numere de magie, dans și ateliere tematice ce vor fi desfășurate în mai multe zone, inclusiv în Parcul Liniei, singurul parc liniar din București, care va fi deschis joi, 1 iunie, la ora 10:00.

  • Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează Festivalul „Amintiri din copilărie”.

De joi până duminică, cei mici, dar și cei mari vor avea parte de multă distracție și voie bună, în parcurile din Sectorul 6, alături de mascote și actorii celor mai îndrăgite teatre pentru copii. Startul se va da în Parcul Liniei, situat pe strada Liniei, în Cartierul Militari, începând cu ora 10.00. Acesta va fi inaugurat de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, alături de actorii de la Teatrul „Ion Creangă” și de multe personaje de poveste, care vor anima atmosfera”, se arată într-un comunicat al instituției.

Pistă de biciclete, cel mai mare skatepark și locuri de joacă pentru copii mari și mici

Potrivit Primăriei Sectorului 6, faza 1 a singurului parc liniar din București se întinde pe o suprafață de 45.000 mp, se află între Plaza Mall România și Cora Lujerului, și a fost gândită ca o zonă de promenadă.

Include pistă de biciclete pe o lungime de 1,1 km, două terenuri de baschet construite la standardele Federației Intrenaționale de Baschet, cu gradene pentru spectatori, cel mare mare skatepark din sector, fântână drydeck, dar și un loc de joacă generos, de aproape 2.000 mp, ce cuprinde echipamente pentru copiii între 1 și 14 ani.

Acestea sunt amenajate pe trei grupe de vârstă: 1-5 ani, 3-8 ani, 4-14 ani. Aici întâlnim leagăne inclusiv pentru „mama și copilul”, trasee sportive, toate construite din lemn și funie. Întrega suprafață este prevăzută cu covor elastic din cauciuc.

De asemenea, în Parcul Liniei vizitatorii se vor putea odihni în cele 18 fotolii tip puf și zece hamace, ce vor fi amplasate în diverse zone. Sunt 104 bănci, 53 de coșuri de gunoi, cinci cișmele cu apă potabilă.

Calea ferată a fost încadrată peisagistic și acoperită cu un deck de lemn, pe o suprafață de 1.850 mp. În Parcul Liniei, Faza 1, au fost plantați 1.807 arbori și arbuști, plus 3.022 de flori.

Luna viitoare încep lucrările la Faza 2 a Parcului Liniei

Lucrările la Faza 2, cuprinsă între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea, vor începe luna viitoare și vor fi gata până la finele anului. Deja, întregul teren de 16.110 mp a fost curățat.

Vor fi amenjate: o pistă de biciclete cu o lungime de 585 metri, ce o va continua pe cea de la Faza 1, pistă de pumptrack, fântână drydeck, loc de joacă, zonă specială pentru activități sportive în aer liber: bare pentru tracțiuni, bare cu inele, scări de cățărare, perete de cățărare cu frânghie, obstacole în serie, box.

Tot aici vor fi amplasate: rastel de biciclete, pergole, hamace, dar și cinci foișoare smart, dotate cu wi-fi, unde se va putea lucra în aer liber.

Pe o bucată de 5.000 mp, pe care am denumit-o Liniei 2 bis, vor fi amenajate doar alei încadrate de spațiu verde.

Lucrările la Faza 3, între Lujerului și Valea Cascadelor, vor începe anul viitor, dacă CFR rezolvă problemele de proprietate a unei linii ferate deținute de un privat. Primăria Sectorului 6 a finalizat studiul de fezabilitate și va scoate anul acesta la licitație procedura de proiectare și execuție. Faza 3 va fi cea mai lungă: 80.000 mp. Și va închide, practic, Parcul Liniei, care va deveni cel mai mare parc liniar din Europa.

Programul pentru copii din perioada 1-4 iunie

În alte trei locații din Sectorul 6, pe 1 iunie, sunt programate evenimente frumoase, pentru copii de toate vârstele.

  • Pe Bulevardul Drumul Taberei, de la strada Brașov și până în dreptul stației de metrou Romancierilor, oprim mașinile pe ambele sensuri și ne urcăm pe biciclete. Are loc Parada Micilor Bicicliști, între orele 10.00 și 18.00.
  • În paralel, la scena amplasată în parc vor fi spectacole de teatru, de muzică și dans. Iar pe lacul din parc, pe tot parcursul zilei, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Comercială Sector 6, le pune la dispoziție gratuit, tuturor copiilor însoțiți de părinți, plimbări de 30 de minute cu hidrobicicletele.
  • Tot joi, 1 iunie, în Parcul Crângași, precum și pe str. Răsadniței nr. 59 vor avea loc o mulțime activități inedite.

Distracția continuă și în zilele de 2, 3 și 4 iunie, cu spectacole de teatru pentru copii, în Parcul Drumul Taberei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.