Distribuția testelor de salivă în școli, SUSPENDATĂ. Licitația a fost contestată, spune Raed Arafat

0
261
Pixabay

Școlile rămân fără teste de salivă pentru elevi și săptămâna viitoare, a declarat, miercuri, secretarul de stat Raed Arafat. Asta după ce achiziția privind testele Covid din salivă a fost contestată de către una din firmele participante.

„Din păcate, am fost anunțați la data de 5 ianuarie de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate că achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante.

Distribuția testelor de salivă în școli, suspendată

Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe. Dar IGSU, care semnează aceste contracte subsecvente pe baza licitației făcută de ONAC, nu va putea semna din păcate contractele subsecvente săptămâna asta, până se pronunță CNSC și sperăm să avem pronunțarea cu celeritate în acest sens și atunci vom continua. Deci, săptămâna asta nu mai semnăm!

IGSU care semnează aceste contracte nu poate să semneze până nu se pronunță CNSC. Sunt oferte, companii care au promis că vor aduce, dar fiind această  contestație sunt niște reguli care trebuie respectate.

Deci, în ce privește testele pentru școli, depindem de decizia pe care o va lua CNSC, care poate spune că se poate continuă sau poate solicită reevaluarea.

Asta este problema cu care ne confruntăm la acest moment pentru această săptămână și poate începutul săptămânii viitoare.

Lotul contestat era cel cu livrare rapidă, celelalte sunt cu livrare peste 2 săptămâni. Acum, în stocurile IGSU nu există teste.”, a declarat Raed Arafat.

Se vor face teste doar dacă la inspectorate mai sunt stocuri, a subliniat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.