DivAirCity Day la Piațeta Italiană | Laborator de imaginație urbană

Sâmbătă, 30 martie 2024, începând cu ora 10.00, Piațeta Italiană se transformă într-un laborator de imaginație urbană cu ocazia evenimentului DivAirCity Day, organizat de Primăria Sectorului 2 în parteneriat cu ARCEN și Universitatea Tehnică de Construcții București.

Între 10.00 – 18.00, înlocuim mașinile cu mobilier urban și vedem cu ochii noștri cum ar arăta unul din scuarurile istorice din Sectorul 2 ca punct de întâlnire și discuție între oameni, asemeni modelelor italiene de piațete, în care oamenii vin, se văd, se privesc, vorbesc și se ascultă, transmite Primăria Sectorului 2.

”Pe străzile eliberate de mașini, imaginăm împreună un oraș altfel, mai prietenos pentru locuitori și mediu.”, arată sursa citată.

Prin dialoguri, ateliere pentru adulți și copii și tururi ghidate prin cartier, ne reapropiem orașul și celebrăm împreună comunitățile noastre.

Evenimentul aduce împreună administrația locală, membri ai societății civile, comunitatea din jurul Piațetei Italiene, elevii de la Spiru Haret, comercianții din zonă și invită publicul larg să participe la o serie de activități:

  • tururi ghidate prin cartier;
  • ateliere educative pentru copii;
  • dialoguri despre calitatea aerului în mediul urban;
  • atelier de data visualisation.

DivAirCity Day este totodată un demers care are ca scop măsurarea calității aerului în zonă și evaluează impactul pe care îl pot avea intervențiile urbane în spațiile publice nefolosite din Sectorul 2.

Programul DivAirCity Day

Ateliere/Talk-uri/Tururi ghidate

10.00: Deschiderea evenimentului, în prezența echipei DivAirCity

11.00 – 12.00: Atelier gratuit despre calitatea aerului pentru copii cu Grow Up România – înscriere: https://shorturl.at/gouFT

12.00 – 13.00: Tur ghidat cu ARCEN și UTCB – https://shorturl.at/fjsW2

14.00 – 15.00:  Inițiative din comunitate pentru un oraș bun trăit  – dialog organizat de Fundația Comunitară București

14.00 – 15.00: Atelier de guerilla gardening cu Climatosfera – înscriere: https://shorturl.at/fgoIN

16.00 – 17.00: Tur ghidat cu ARCEN și UTCB – https://shorturl.at/ertR7

Stand-uri

12.00 – 16.00: Stand de data visualization cu Denis Flueraru

12.00 – 16.00:  Stand despre schimbările climatice cu Climatosfera

12.00 – 18.00: Dj Set

Vom celebra această zi în stradă și ne vom bucura de bunătățile preparate de Frog, Dolci Coni și Pickles în jurul unei mese comunitare care va fi amplasată în mijlocul Pieței Italiene.

Pagina evenimentului și detalii legate de participare: https://fb.me/e/2YrcSlPlq

DivAirCity Day este un eveniment organizat de Primăria Sectorului 2 în parteneriat cu ARCEN și Universitatea Tehnică de Construcții București în cadrul proiectului DivAirCity, finanțat de Comisia Europeană prin programul Horizon H2020.

Parteneri: Grow Up România, Qolony, Platforma de Mediu, Climatosfera, Străzi pentru Oameni, ProfiArt, DolciConi, Frog, Pickles, Grădina Sticlarilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati