DNA a deschis anchetă în cazul licitaţiei de 27 de milioane de euro de la Sectorul 3

Direcția Națională Anticorupție a deschis dosar penal în cazul licitației de 27 de milioane de euro de la Sectorul 3, condus de Robert Negoiță, contract atribuit unei companii din anturajul Sorinei Docuz, fosta soție a primarului și o apropiată a premierului Marcel Ciolacu.

  • Procurorul șef DNA, Marius Voineag, a declarat, într-un interviu pentru G4Media, că dosarul a fost înregistrat la începutul anului și că procurorul s-a autosesizat din presă, la fel ca în dosarul vaccinurilor.

Întrebat, într-un interviu pentru G4Media, despre licitațiile suspecte de zeci de milioane de euro, precum cea de 27 de milioane de euro de la Sectorul 3, despre care presa a scris, șeful DNA a susținut că a fost deschis un dosar „la finalul anului trecut sau începutul acestui an”:

  • „Suntem foarte, foarte interesați de tot ce apare în zona de media, fie că se numește jurnalism de investigație, fie că se numește jurnalist de expunere publică, ceea ce s-a întâmplat aici. Din punctul nostru de vedere, ne ajută foarte mult ca noi să putem să avem muniție în anchetele noastre”.

Voineag nu a oferit alte detalii referitoare la persoanele vizate de anchetă, motivând că este vorba de un dosar în lucru.

G4Media.ro a dezvăluit în noiembrie 2023 că un contract cadru de 133 de milioane de lei scos la licitație de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, este pe punctul de a fi semnat cu o firmă din Buzău cu cifre de afaceri 0 între 2014 și 2021, după ce a fost câștigat într-o procedură de atribuire cu multe semne de întrebare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati