DNA ancheteaza modul in care un fost sef al Politiei din Ilfov a devenit pensionar special la doar 40 de ani

Un cunoscut sef din Politie care s-a pensionat la varsta de 40 de ani, pe caz de boala, ar fi intrat in atentia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie. Numele acestuia ar fi aparut in contextul descinderilor din 4 iunie, a ofiterilor anticoruptie, la Spitalul de Urgenta „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din Bucuresti, unitate medicala care apartine Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit cotidianului Gandul, citat de aktual24.ro, politistii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au descins, marti 4 iunie, la Spitalul de Urgenta „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”. Perchezitia s-a facut intrucat existau suspiciuni cu privire la cazuri de pensionare ale unor persoane cu varste sub 30 de ani diagnosticate cu depresie.

Surse judiciare au spus, pentru Gandul, ca politistii aveau de mai multa vreme semnale cu privire la unele acte de coruptie comise de medici, insa actiunea a fost decisa dupa ce, in mass-media, au aparut stiri legate de un tanar de 25 de ani care a cerut sa fie scos la pensie, din cauza depresiei.

La perchezitii, politistii au ridicat actele pe baza carora s-au decis pensionarile pe caz de boala din ultimii doi ani, pentru a construi un probatoriu, sub coordonarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Surse judiciare au spus, pentru Gandul, ca una dintre pensionarile vizate de ancheta este cea a comisarului sef Cristian Persinaru. Acesta a devenit cunoscut publicului din postura de sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Ilfov, supranumit si „judetul milionarilor”.

Cristian Persinaru a ajuns sa fie sanctionat de seful Politiei Romane, chestorul Benone Matei, cu mustrare scrisa, dupa ce nu ar fi raportat o sesizare a Ambasadei SUA la Bucuresti cu privire la o plangere de lipsire de libertate care ii viza pe fratii Andrew si Tristan Tate. Sanctiunea a fost ulterior retrasa, dupa ce s-a stabilit ca Persinaru nu ar fi fost vinovat.

Fostul sef al IPJ Ilfov nu a mai scapat, insa, in vara anului trecut, odata cu izbucnirea scandalului legat de „azilele groazei” din Voluntari. Acesta s-a refugiat pe o functie de sef la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Politiei Romane, unde, spun sursele Gandul, ar fi inceput sa-si faca actele de pensionare, cu toate ca inca nu implinise varsta de 40 de ani.

Cristian Persinaru ar fi obtinut de la medicii Spitalului de Urgenta „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” documente din care reiesea ca sufera de depresie, iar pe baza acestora, a reusit sa se pensioneze anticipat, in floarea varstei si cu pensie mare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati