DNA îi cere lui Iohannis să încuviințeze urmărirea penală a lui Tăriceanu pentru o presupusă mită luată în urmă cu 14 ani

Direcția Națională Anticorupție (DNA) îi solicită președintelui Klaus Iohannis aviz pentru urmărirea penală față de Călin Popescu Tăriceanu, care era premier la data faptelor respective, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Persoana respectivă ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei.

Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul roman către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore„, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

În urmă cu doi ani DNA a cerut avizul Senatului pentru umărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, însă solicitarea a fost respinsă. Acum, procurorii îi cer lui Klaus Iohannis încuviințarea urmării penale, fiind vorba de un fost membru al Guvernului.

Apoi, spune DNA, au fost efectuate acte de urmărire penală cu privire la fapte și alte persoane, între care un om de afaceri trimis în judecată.

Astfel, procurorii spun că în urma administrării unor probe suplimentare, au rezultat elemente de noutate care au dus la cererea de acum.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati