DNA îl trimite în judecată pe Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrou, pentru fapte de corupție

Procurorii anticorupție anunță trimiterea în judecată a lui Ion Rădoi, președintele Sindicatului Liber din Metrou (USLM) și administrator al societății Sindomet Servcom, deținută de sindicat. A mai fost trimis în judecată, tot sub control judiciar, și un administrator al unei firme, bănuit de complicitate la folosirea de influență.

Direcția Națională Anticorupție anchetează modul în care Rădoi și-a folosit influența pentru a obține foloase necuvenite din exploatarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou, între septembrie 2017 și iulie 2021.

De asemenea, mai investighează și modul în care acesta s-a folosit de poziția pe care o deține pentru atingerea unor scopuri personale sau interese de grup, iar un pentru protejarea drepturilor salariaților Metrorex, scrie Biziday.

Anul trecut, în iulie, DNA a făcut percheziții la sediul USLM și la reședința lui Ion Rădoi, precum și la primăriile Sectoarelor 3 și 5, care au refuzat să evacueze spațiile comerciale de la metrou. Ulterior, Rădoi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati