DNSC: Selecţionata Europei a câştigat, pentru al doilea an la rând, Campionatul Mondial de Securitate Cibernetică

1
302
Photo by Sora Shimazaki: https://www.pexels.com/photo/crop-cyber-spy-hacking-system-while-typing-on-laptop-5935794/

Echipa Europei, din care a făcut parte şi un român, a câştigat cea de-a doua ediţie a Campionatului Mondial de Securitate Cibernetică (International Cyber Security Challenge 2023), ce a avut loc în weekendul trecut în San Diego, SUA.

„O veste minunată a venit de peste ocean în acest weekend. La San Diego (SUA), unde a avut loc cea de-a doua ediţie a Campionatului Mondial de Securitate Cibernetică (International Cyber Security Challenge 2023), #TeamEurope cu Dragoş Albăstroiu în echipă, a câştigat din nou trofeul mondial! Echipa selecţionată a Europei, care a avut în componenţă câte un membru din echipele naţionale care au participat la Campionatul European de Securitate Cibernetică – #ECSC2022, şi-a văzut abilităţile şi competenţele puse la încercare în cadrul unora dintre cele mai complexe puzzle-uri de securitate cibernetică”, a scris, luni pe pagina oficială de Facebook, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

 

Potrivit sursei citate, cu cel mai mare scor în provocarea Capture the Flag (CTF), Team Europe a reuşit să-şi menţină titlul câştigat anul trecut.

În clasamentul final, pe locul secund s-a clasat Oceania, cu cel mai mare punctaj la secţiunea „Atac & Apărare” (Attack&Defence), în timp ce Asia a obţinut locul al treilea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.